Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTrilogie van wortelen
Delhaize logo
  • Trilogie van wortelenB

Trilogie van wortelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Trilogie van wortelenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ui
  • 10 cl olijfolie (voor de vinaigrette)
  • 20 cl basilicumolie (voor de vinaigrette)
  • 10 cl ciderazijn (voor de vinaigrette)
  • 20 g boter
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cl olijfolie
  • 2 sinaasappelen
  • 20 g gele kerriepoeder
  • 1 bussel wortelen
  • peper en zout (voor de vinaigrette)

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min

  1. Schil de wortelen en behoud de schillen en de topjes. Hou de staarten opzij. Snij de wortelen in kleine stukjes en bak ze met de gehakte ui en de knoflook. Voeg de curry en sinaasappelsap toe en voeg water totdat de ingrediënten helemaal ondergedompeld zijn. Eenmaal de wortelen gekookt zijn, meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
  2. Plaats de staarten in een pot, vul die op met water totdat de ingrediënten helemaal ondergedompeld zijn en voeg een 20gr boter toe. Breng op smaak met peper en zout, en laat koken tot volledige verdamping. Was de schillen. Bereid de dressing met azijn en de twee oliën, kruid goed en meng met de schillen.
  3. Was de topjes en droog ze af met keukenpapier. Verhit een beetje olie in een pan en frituur ze zachtjes. Kruid eenmaal uit de frituur. Dresseer de gepureerde wortelen met de staarten, de sla van de schillen en de chips-topjes op de borden.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1405; energie (kCal): 341; vetten (g): 34,8; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 806,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Trilogie van wortelenB