Recept zoekresultatenTrilogie van wortelen
Delhaize logo
  • Trilogie van wortelen
    B
Trilogie van wortelenB

Trilogie van wortelen

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 ui
  • 1 bussel wortelen
  • 20 g gele kerriepoeder
  • 2 sinaasappelen
  • 1 cl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 20 g boter
  • 10 cl ciderazijn (voor de vinaigrette)
  • 20 cl basilicumolie (voor de vinaigrette)
  • 10 cl olijfolie (voor de vinaigrette)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)
  • 1 ui
  • 1 bussel wortelen
  • 20 g gele kerriepoeder
  • 2 sinaasappelen
  • 1 cl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 20 g boter
  • 10 cl ciderazijn (voor de vinaigrette)
  • 20 cl basilicumolie (voor de vinaigrette)
  • 10 cl olijfolie (voor de vinaigrette)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)

Begin met koken

: 50 min.
1
Schil de wortelen en behoud de schillen en de topjes. Hou de staarten opzij. Snij de wortelen in kleine stukjes en bak ze met de gehakte ui en de knoflook. Voeg de curry en sinaasappelsap toe en voeg water totdat de ingrediënten helemaal ondergedompeld zijn. Eenmaal de wortelen gekookt zijn, meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
2
Plaats de staarten in een pot, vul die op met water totdat de ingrediënten helemaal ondergedompeld zijn en voeg een 20 g boter toe. Breng op smaak met peper en zout, en laat koken tot volledige verdamping.
3
Was de schillen. Bereid de dressing met azijn en de twee oliën, kruid goed en meng met de schillen.
4
Was de topjes en droog ze af met keukenpapier. Verhit een beetje olie in een pan en frituur ze zachtjes. Kruid eenmaal uit de frituur.
5
Dresseer de gepureerde wortelen met de staarten, de sla van de schillen en de chips-topjes op de borden.
1
Schil de wortelen en behoud de schillen en de topjes. Hou de staarten opzij. Snij de wortelen in kleine stukjes en bak ze met de gehakte ui en de knoflook. Voeg de curry en sinaasappelsap toe en voeg water totdat de ingrediënten helemaal ondergedompeld zijn. Eenmaal de wortelen gekookt zijn, meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
2
Plaats de staarten in een pot, vul die op met water totdat de ingrediënten helemaal ondergedompeld zijn en voeg een 20 g boter toe. Breng op smaak met peper en zout, en laat koken tot volledige verdamping.
3
Was de schillen. Bereid de dressing met azijn en de twee oliën, kruid goed en meng met de schillen.
4
Was de topjes en droog ze af met keukenpapier. Verhit een beetje olie in een pan en frituur ze zachtjes. Kruid eenmaal uit de frituur.
5
Dresseer de gepureerde wortelen met de staarten, de sla van de schillen en de chips-topjes op de borden.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1405; energie (kCal): 341; vetten (g): 34,8; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 806,46
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1405; energie (kCal): 341; vetten (g): 34,8; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 806,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Gesneden wortelen | Bio

Delhaize

Gesneden wortelen | Bio

450 gr

Bio

€1,29

Paste | Red curry

So Thai

Paste | Red curry

110 gr

€2,45

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Azijn | Cider

Delhaize

Azijn | Cider

50 cl

€1,59

Olijfolie | Pepers

Taste of Inspirations

Olijfolie | Pepers

20 cl

€4,65

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
€16,11