Terugroeping product:«La Fermière liégeois » vermoedelijk ontwikkeling van melkzuurbacteriën die een organoleptisch defect veroorzaken.Meer info >

Recept zoekresultatenTatin met ratatouille en mozzarella
Recept zoekresultatenTatin met ratatouille en mozzarella
Delhaize logo
  • Tatin met ratatouille en mozzarella
    Nutri-Score A

Tatin met ratatouille en mozzarella

Tatin met ratatouille en mozzarellaA
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 e.l. olijfolie
  • 100 g geraspte mozzarella voor pizza
  • 1 courgette
  • 2 paprika's met verschillende kleur (naar keuze)
  • 2 tomaten
  • 1 kleine aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • peper
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1 afgestreken el verse tijmblaadjes
  • 4 e.l. olijfolie
  • 100 g geraspte mozzarella voor pizza
  • 1 courgette
  • 2 paprika's met verschillende kleur (naar keuze)
  • 2 tomaten
  • 1 kleine aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • peper
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1 afgestreken el verse tijmblaadjes

Begin met koken

1
Snijd de paprika's in brede repen en fruit op heel zacht vuur in een grote sauteerpan met de olie. Voeg de fijngesneden ui toe.
2
Snijd de aubergine en de courgette overlangs in 2 en vervolgens in schijfjes. Doe ze bij in de sauteerpan en laat verder bakken.
3
Pel en ontpit de tomaten, snijd in grote blokjes. Schep bij de andere groenten en voeg het geperste knoflookteentje en de tijm toe. Kruid met peper en zout en dek af. Laat de groenten zacht worden op zacht vuur (reken 30 min vanaf het beginnen bakken van de paprika’s).
4
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
5
Doe de gare groenten in een vergiet en laat uitlekken.
6
Bekleed een grote taartvorm met bakpapier. Schik er de paprikareepjes straalgewijs op (met de velkant naar onder). Bedek met de rest van de groenten maar laat 1 cm vrij aan de kant. Bestrooi met mozzarella en leg er het deeg op. Vouw het teveel aan deeg naar binnen, tussen de groenten en de taartvorm. Bak 30 min in de oven.
7
Draai de taart om op een bord waarop een taartrooster staat. Dien warm, lauw of koud op als voor- of hoofdgerecht.
1
Snijd de paprika's in brede repen en fruit op heel zacht vuur in een grote sauteerpan met de olie. Voeg de fijngesneden ui toe.
2
Snijd de aubergine en de courgette overlangs in 2 en vervolgens in schijfjes. Doe ze bij in de sauteerpan en laat verder bakken.
3
Pel en ontpit de tomaten, snijd in grote blokjes. Schep bij de andere groenten en voeg het geperste knoflookteentje en de tijm toe. Kruid met peper en zout en dek af. Laat de groenten zacht worden op zacht vuur (reken 30 min vanaf het beginnen bakken van de paprika’s).
4
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
5
Doe de gare groenten in een vergiet en laat uitlekken.
6
Bekleed een grote taartvorm met bakpapier. Schik er de paprikareepjes straalgewijs op (met de velkant naar onder). Bedek met de rest van de groenten maar laat 1 cm vrij aan de kant. Bestrooi met mozzarella en leg er het deeg op. Vouw het teveel aan deeg naar binnen, tussen de groenten en de taartvorm. Bak 30 min in de oven.
7
Draai de taart om op een bord waarop een taartrooster staat. Dien warm, lauw of koud op als voor- of hoofdgerecht.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 486; energie (kCal): 117; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 478,18
Vegetarisch
Brunch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kaas | Mozzarella | Bol
Galbani Kaas | Mozzarella | Bol
125 gr
1
45
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Paprika | Variabele kleuren | Bio
Delhaize Paprika | Variabele kleuren | Bio
330 gr
Bio
    2
    99
    Aubergine
    Delhaize Aubergine
    1 st
    1
    09
    Gele uien | Verpakt | Bio
    Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
    1 kg
    Bio
      2
      29
      Kruimeldeeg | Vers
      Delhaize Kruimeldeeg | Vers
      230 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      91
      Tijm | Verpakt
      Delhaize Tijm | Verpakt
      20 gr
      1
      49

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Extra vièrge
      Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
      1 l
      17
      99
      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      85 gr
      Bio
        4
        25
        Totaal:
        €11,21