Recept zoekresultatenStoofvlees met Grimbergen en speculaas
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:19
    A
  • Stoofvlees met Grimbergen en speculaas

Stoofvlees met Grimbergen en speculaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Stoofvlees met Grimbergen en speculaasA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels runderbouillon Taste of Inspirations
  • 3 eetlepels plantaardige olie Mix 4
  • peper
  • 1 kruidentuiltje
  • 4 kleine uien
  • 1 kg heel mager rundstoofvlees
  • 1 grote eetlepel mosterd
  • 30 cl Grimbergen Blond
  • 1 noot boter
  • 50 g Speculaas

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Olie | Plantaardig | Mix 4
    1 l
    3,85 €/l
    €3,85
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Stoofvlees | Rund | Extra mager | Belgisch
    +/- 400 gr
    +/-14,35€/kg
    +/-€5,74
  • Mosterd | Dijon
    30 cl
    4,63 €/l
    €1,39
  • Begin met koken

    1. Verwarm 2 eetlepels olie in een stoofpot en fruit hierin de fijngesnipperde uien op een zacht vuur. Dek af en laat stoven.
    2. Bak, ondertussen, het vlees aan alle kanten bruin in de boter en 1 eetlepel olie in een grote bakpan op een vrij hoog vuur.
    3. Bestrooi de uien met de bloem, meng 30 sec. en giet er het bier bij. Meng en doe er het vlees bij.
    4. Neem 25 cl water, giet een beetje in de bakpan, roer de aanbaksels los en doe deze bij in de stoofpot. Voeg de rest van het water toe, het kruidentuiltje, de mosterd en de bouillon. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u 20’ sudderen op een heel zacht vuur. Roer regelmatig om.
    5. Verkruimel de speculaas en doe de stukjes bij in de stoofpot. Laat nog 10 min. stoven. Het vlees is gaar als het bijna uiteenvalt.
    6. Breng op smaak met peper en zout. Dien warm op met dikke frieten.

    Kooktip

    Het stoofvlees wordt nog lekkerder wanneer je het op voorhand bereidt en opwarmt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 446; energie (kCal): 106; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 13; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 503,39
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Diner
    Winter
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -05:19
      A
    • Stoofvlees met Grimbergen en speculaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Olie | Plantaardig | Mix 4
    1 l
    3,85 €/l
    €3,85
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Stoofvlees | Rund | Extra mager | Belgisch
    +/- 400 gr
    +/-14,35€/kg
    +/-€5,74
  • Mosterd | Dijon
    30 cl
    4,63 €/l
    €1,39