Recept zoekresultatenSpaghetti met mosselen
Delhaize logo
  • Spaghetti met mosselenB

Spaghetti met mosselen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Spaghetti met mosselenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 g boter
  • 400 g spaghetti
  • 2 sjalotten
  • 25 cl room
  • 2 kg mosselen
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g geraspte gruyère om erbij te serveren
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eidooiers
  • 20 cl droge witte wijn
  • 200 g diepgevroren erwtjes
  • cayennepeper naar eigen smaak
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Was de mosselen, doe ze in een kookpot met 15 cl water, de witte wijn, de gehakte look en sjalotten. Zet een deksel op de pot en laat ze in 5 minuten opengaan op fel vuur.
  2. Vang het kookvocht op en giet het door een puntzeef. Haal de mosselen uit de schelpen en bewaar ze in de kookpot.
  3. Kook de spaghetti en de erwten tegelijkertijd in gezouten kokend water. Laat ze goed uitlekken. Giet het kookvocht van de mosselen in een steelpannetje en kook het in tot de helft.
  4. Giet het kookvocht van de mosselen in een steelpannetje en laat het tot de helft inkoken.
  5. Voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Zet van het vuur en voeg de eierdooiers toe, cayennepeper, de zachte boter, de mossel en de erwten.
  6. Meng voorzichtig en ga na of het voldoende gekruid is.
  7. Doe de spaghetti in een grote slakom, overgiet met de saus en meng alles zorgvuldig. Bestrooi de bereiding met peterselie en dien meteen op. Serveer met geraspte gruyère apart erbij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 669; energie (kCal): 160; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 14,1; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 928,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Spaghetti met mosselenB