• Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 bladerdeeggebakjes
  • 50 g boter
  • 100 g cantharellen
  • cayennepeper
  • 1 el gehakte kervel
  • 100 g grijze garnalen
  • 75 g krab (in blik)
  • 2 cl Pineau des Charentes
  • 10 cl room
  • 1 sjalot
  • 10 cl visfond
  • zout
  • 4 bladerdeeggebakjes
  • 50 g boter
  • 100 g cantharellen
  • cayennepeper
  • 1 el gehakte kervel
  • 100 g grijze garnalen
  • 75 g krab (in blik)
  • 2 cl Pineau des Charentes
  • 10 cl room
  • 1 sjalot
  • 10 cl visfond
  • zout

Begin met koken

  1. 1
    Verkruimel het krabvlees.
  2. 2
    Reinig zorgvuldig de gekozen champignons en fruit ze 8 minuten op matig vuur in hete boter.
  3. 3
    Kruid met zout en peper.
  4. 4
    Zet van het vuur af en voeg er het krabvlees en de grijze garnalen bij.
  5. 5
    Meng en zet op een zacht vuurtje opzij.
  6. 6
    Voor de saus: pel de sjalot en hak hem fijn.
  7. 7
    Giet de Pineau en de sjalotten in een steelpannetje en kook op een zacht vuurtje in totdat alle vocht verdwenen is.
  8. 8
    Overgiet dit alles met visfond en kook tot de helft in.
  9. 9
    Voeg de room toe en kook opnieuw tot de helft in: de saus moet vrij dik zijn.
  10. 10
    Kruid met zout, peper en cayennepeper en verwerk er de gehakte kervel en vervolgens het pannetje krab met champignons in.
  11. 11
    Verwarm de pasteitjes 5 minuten in de hete oven op stand 6 (180°C).
  12. 12
    Verdeel de warme bereiding over de pasteitjes.
  13. 13
    Versier met plukjes kervel.
  14. 14
    Dien onmiddellijk op.
  1. 1
    Verkruimel het krabvlees.
  2. 2
    Reinig zorgvuldig de gekozen champignons en fruit ze 8 minuten op matig vuur in hete boter.
  3. 3
    Kruid met zout en peper.
  4. 4
    Zet van het vuur af en voeg er het krabvlees en de grijze garnalen bij.
  5. 5
    Meng en zet op een zacht vuurtje opzij.
  6. 6
    Voor de saus: pel de sjalot en hak hem fijn.
  7. 7
    Giet de Pineau en de sjalotten in een steelpannetje en kook op een zacht vuurtje in totdat alle vocht verdwenen is.
  8. 8
    Overgiet dit alles met visfond en kook tot de helft in.
  9. 9
    Voeg de room toe en kook opnieuw tot de helft in: de saus moet vrij dik zijn.
  10. 10
    Kruid met zout, peper en cayennepeper en verwerk er de gehakte kervel en vervolgens het pannetje krab met champignons in.
  11. 11
    Verwarm de pasteitjes 5 minuten in de hete oven op stand 6 (180°C).
  12. 12
    Verdeel de warme bereiding over de pasteitjes.
  13. 13
    Versier met plukjes kervel.
  14. 14
    Dien onmiddellijk op.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Bladerdeeg | Vierkanten
    3 × 300 gr
  • Delhaize Cantharellen
    185 gr
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Kervel
    100 gr
  • Delhaize Grijze garnalen | Gepeld
    100 gr
  • Delhaize Krabben | Poten | Gekookt
    +/- 303 gr
  • Nuvola By Avignonesi Nuvola Rood | Bio
    25 cl
    -35%
    Bio
    • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
      200 gr
    • Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
      500 gr
      Bio
      • Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
        12 x 10 gr
      • Reeds in je keuken

      • Balade Zachte boter | Opgeklopt
        130 gr
        1+1 gratis
      • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
        140 gr
        2de tegen -60%

      Totaal:

      +/-€49,14