Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
5 op 5Andere
Eindejaar
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 sneetje brood
- Zwarte peper
- zout
- 2 eetlepels Ardeense boter AOP
- 1 eetlepel Bister L’impériale mosterd
- 800 g pastinaak in stukjes
- 1 blokje vleesbouillon
- 2 Westmalle Tripel of Dubbel
- 300 g uien
- 800 g varkenswangen
- 1 kruidentuiltje
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1983032500105500000
S1971080100008410000
S2009032500149530000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. en 3 uur zachtjes sudderen
- Bak het vlees aan in boter en kruid met peper en zout.
- Bak in dezelfde pan de grof gesneden ui en voeg toe aan het vlees.
- Blus de pan met water.
- Voeg de Westmalle toe en het bouillonblokje, en ook het met mosterd besmeerde brood. Laat 3 uur zeer zachtjes sudderen.
- Schil de pastinaak en snij er frietjes van. Kook 15 min. beetgaar in water. Verfris met ijswater en bak krokant op 180 graden in de frituurpan.
Kooktip
Lekker met een salade van rauw witloof met mayonaise.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 468; energie (kCal): 112; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 757,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Andere
Eindejaar
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1983032500105500000
S1971080100008410000
S2009032500149530000
Laad nog 4 producten