Recept zoekresultatenKarbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak
Delhaize logo
  • Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaakA

Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Eindejaar
Hoofdgerecht
Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaakA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 sneetje brood
  • Zwarte peper
  • zout
  • 2 eetlepels Ardeense boter AOP
  • 1 eetlepel Bister L’impériale mosterd
  • 800 g pastinaak in stukjes
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 2 Westmalle Tripel of Dubbel
  • 300 g uien
  • 800 g varkenswangen
  • 1 kruidentuiltje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Roomboter | Ardense | Zeezout
    250 gr
    14,60 €/kg
    €3,65
    F1983032500105500000
  • Mosterd
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    250 gr
    5,96 €/kg
    €1,49
    S1971080100008410000
  • Pastinaak
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315900000
  • S2009032500149530000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. en 3 uur zachtjes sudderen

    1. Bak het vlees aan in boter en kruid met peper en zout.
    2. Bak in dezelfde pan de grof gesneden ui en voeg toe aan het vlees.
    3. Blus de pan met water.
    4. Voeg de Westmalle toe en het bouillonblokje, en ook het met mosterd besmeerde brood. Laat 3 uur zeer zachtjes sudderen.
    5. Schil de pastinaak en snij er frietjes van. Kook 15 min. beetgaar in water. Verfris met ijswater en bak krokant op 180 graden in de frituurpan.

    Kooktip

    Lekker met een salade van rauw witloof met mayonaise.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 468; energie (kCal): 112; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 757,12
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Eindejaar
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaakA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Roomboter | Ardense | Zeezout
    250 gr
    14,60 €/kg
    €3,65
    F1983032500105500000
  • Mosterd
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    250 gr
    5,96 €/kg
    €1,49
    S1971080100008410000
  • Pastinaak
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315900000
  • S2009032500149530000