Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenWitloofsoep met grijze garnalen
Delhaize logo
  • B
  • Witloofsoep met grijze garnalen

Witloofsoep met grijze garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht
Witloofsoep met grijze garnalenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g uien
  • 150 g preiwit
  • bieslook
  • 1 kruidentuiltje
  • 600 g vollegrondwitloof
  • 1 l groentebouillon (water + 2 blokjes)
  • 100 g grijze, gepelde garnalen uit de Noordzee
  • 1 el Ardeense boter AOP

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Kruidenbuiltje

Santa Maria

Kruiden | Kruidenbuiltje

14 gr

€5,19

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

650 gr

€3,19

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€6,19

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Totaal:
€24,14

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Was en snijd de ui, de prei en het witloof. Stoof aan in de boter en voeg de groentebouillon en het kruidentuiltje toe.
  2. Kook ongeveer 20 min.
  3. Mix de soep zeer fijn, werk af met grijze garnalen en gesnipperde bieslook en serveer.

Kooktip

Als decoratie snijd de prei in heel fijne reepjes en bak even in de frituurpan.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 102; energie (kCal): 25; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 121,62
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 102; energie (kCal): 25; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 121,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Voorgerecht
  • B
  • Witloofsoep met grijze garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Kruidenbuiltje

Santa Maria

Kruiden | Kruidenbuiltje

14 gr

€5,19

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

650 gr

€3,19

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€6,19

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Totaal:
€24,14