Recept zoekresultatenKabeljauw met mediterrane groenten
Delhaize logo
  • Kabeljauw met mediterrane groentenA

Kabeljauw met mediterrane groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Kabeljauw met mediterrane groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika's
  • 1/2 kg verse tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 potje basilicum
  • olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
    F1993091300231900000
  • Courgetten | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015010600324000000
  • Aubergine | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055540000
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,75 €/st
    €0,75
    Afhaling vanaf 11/08
    F2020032400055550000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Spoel de groenten. Snij de tomaten in 8, kruid ze met peper en zout en grill ze samen met de volledige paprika’s in een oven op 200°C. Schil de gegrilde paprika’s en snij ze in stukjes.
    2. Schil de aubergine en snij ze in blokjes, snij eveneens de courgette in blokjes. Fruit de aubergine en de courgette met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
    3. Voeg het vruchtvlees van de tomaten en de paprika’s toe.
    4. Kruid de kabeljauw met peper en zout en plaats hem op een gratineerschaal. Voeg de groenten toe en overgiet alles met een vleugje olijfolie. Laat dit gedurende ongeveer 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 150°C. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

    Kooktip

    • Heb je gekozen voor een recept voor 6 personen? Verdubbel gewoon de hoeveelheden wanneer je met 12 personen bent. Wees echter wel aandachtig voor de kruiding. In dit geval is het van essentieel belang om te proeven.

    • Let op de gaartijden. Een mooi stuk vlees zal makkelijk bakken als het niet te dik is. Neem dus eerder twee middelmatige stukken dan één enorm stuk.

    • Doe een beroep op je team. Kan je niet alles zelf gedaan krijgen? Vraag dan een helpende hand aan de mensen rondom je. Vooraleer de gasten aan tafel gaan, moet je dan alleen nog de bewaardozen openen en de bereidingen op serveerschotels schikken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 234; energie (kCal): 55; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 276,21
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Overig
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Kabeljauw met mediterrane groentenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
    F1993091300231900000
  • Courgetten | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015010600324000000
  • Aubergine | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055540000
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,75 €/st
    €0,75
    Afhaling vanaf 11/08
    F2020032400055550000