Recept zoekresultatenJambalaya met kip en chipolata
Delhaize logo
  • Jambalaya met kip en chipolataB

Jambalaya met kip en chipolata

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Jambalaya met kip en chipolataB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • bladpeterselie, fijngehakt
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 1 takje verse tijm
  • 4 stengels groene selder
  • 1 rood pepertje (facultatief)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 feuille laurierblad
  • 300 g langkorrelrijst met normale kooktijd
  • 1 mespunt komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 8 kippenvleugeltjes
  • 75 cl groentebouillon
  • 4 chipolata's
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 1 ui

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm 20g
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Chipolata | 5 stuks
    300 gr
    10,00 €/kg
    €3,00
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 50 min.

    1. Bak de kip en de chipolata’s in de olie in een grote, diepe pan rondom bruin.
    2. Neem het vlees uit de pan, fruit er de gesnipperde ui en de geperste knoflook in.
    3. Snij de selder in boogjes (verwijder eventueel de zaadjes van het pepertje en snij het in fijne ringetjes) en voeg toe aan ui en knoflook. Bak 2 minuten.
    4. Voeg de kruiden, specerijen en rijst toe. Roer 1 min., doe er de bouillon en de tomaten bij, meng goed. Voeg de kip en de chipolata's toe, zet een deksel op de pan en laat 30 min. sudderen op een heel zacht vuur.
    5. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de gehakte peterselie en serveer meteen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 515; energie (kCal): 123; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 12,4; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 696,8
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Jambalaya met kip en chipolataB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm 20g
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Chipolata | 5 stuks
    300 gr
    10,00 €/kg
    €3,00