OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met linzen en chick’pieces
Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met linzen en chick’pieces
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces

Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces

Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 schaaltjes chick’pieces
  • 100 g Griekse, kleine pasta
  • 1 blik linzen
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 ciabatta d’Antan nog te bakken
  • basilicum
  • parmezaan om erbij te serveren
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 blokjes vetarme bouillon
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 schaaltjes chick’pieces
  • 100 g Griekse, kleine pasta
  • 1 blik linzen
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 ciabatta d’Antan nog te bakken
  • basilicum
  • parmezaan om erbij te serveren
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 blokjes vetarme bouillon
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 30 min
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Hak de ui fijn en snij de chick’pieces in fijne, hapklare reepjes. Bak ze samen in de olie in een kookpot op zacht vuur. Voeg na 2 minuten het geperste lookteentje toe en de in kleine blokjes gesneden courgette. Roer 2 minuten, voeg dan 1,25 L water toe en de verkuimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook.
3
Strooi er dan de pasta in, roer en laat 10 minuten sudderen.
4
Giet de linzen af, spoel ze grondig onder koud water en doe ze bij in de kookpot. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 3 minuten verder sudderen.
5
Breng op smaak met peper en zout, voeg het gehakte basilicum toe en dien warm op met het knapperige brood. Serveer er de geraspte parmezaan apart bij.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Hak de ui fijn en snij de chick’pieces in fijne, hapklare reepjes. Bak ze samen in de olie in een kookpot op zacht vuur. Voeg na 2 minuten het geperste lookteentje toe en de in kleine blokjes gesneden courgette. Roer 2 minuten, voeg dan 1,25 L water toe en de verkuimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook.
3
Strooi er dan de pasta in, roer en laat 10 minuten sudderen.
4
Giet de linzen af, spoel ze grondig onder koud water en doe ze bij in de kookpot. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 3 minuten verder sudderen.
5
Breng op smaak met peper en zout, voeg het gehakte basilicum toe en dien warm op met het knapperige brood. Serveer er de geraspte parmezaan apart bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht