Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met linzen en chick’pieces
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces

Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces

Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 schaaltjes chick’pieces
  • 100 g Griekse, kleine pasta
  • 1 blik linzen
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 ciabatta d’Antan nog te bakken
  • basilicum
  • parmezaan om erbij te serveren
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 blokjes vetarme bouillon
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 schaaltjes chick’pieces
  • 100 g Griekse, kleine pasta
  • 1 blik linzen
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 ciabatta d’Antan nog te bakken
  • basilicum
  • parmezaan om erbij te serveren
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 blokjes vetarme bouillon
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 30 min
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Hak de ui fijn en snij de chick’pieces in fijne, hapklare reepjes. Bak ze samen in de olie in een kookpot op zacht vuur. Voeg na 2 minuten het geperste lookteentje toe en de in kleine blokjes gesneden courgette. Roer 2 minuten, voeg dan 1,25 L water toe en de verkuimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook.
3
Strooi er dan de pasta in, roer en laat 10 minuten sudderen.
4
Giet de linzen af, spoel ze grondig onder koud water en doe ze bij in de kookpot. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 3 minuten verder sudderen.
5
Breng op smaak met peper en zout, voeg het gehakte basilicum toe en dien warm op met het knapperige brood. Serveer er de geraspte parmezaan apart bij.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Hak de ui fijn en snij de chick’pieces in fijne, hapklare reepjes. Bak ze samen in de olie in een kookpot op zacht vuur. Voeg na 2 minuten het geperste lookteentje toe en de in kleine blokjes gesneden courgette. Roer 2 minuten, voeg dan 1,25 L water toe en de verkuimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook.
3
Strooi er dan de pasta in, roer en laat 10 minuten sudderen.
4
Giet de linzen af, spoel ze grondig onder koud water en doe ze bij in de kookpot. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 3 minuten verder sudderen.
5
Breng op smaak met peper en zout, voeg het gehakte basilicum toe en dien warm op met het knapperige brood. Serveer er de geraspte parmezaan apart bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tortilla chips | Natuur
Delhaize Tortilla chips | Natuur
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
61
Pasta | Spirelli | 1 Pan
Soubry Pasta | Spirelli | 1 Pan
250 gr
3+3 gratis Online
1
89
Linzen
Delhaize Linzen
265 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
65
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
-20%
  • little-lione.external.82792960.svg
0
59
€0,99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Ciabatta natuur
Delhaize Ciabatta natuur
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
69
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
55
Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
Knorr Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
12 x 11 gr
-20% voor 3
1
99

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Totaal:
€12,91