Maaltijdsoep met linzen en chick’piecesPT15M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/hf6/h37/9198046380062.jpg2 schaaltjes chick’pieces100 g Griekse, kleine pasta1 blik linzen1 courgette1 ui1 ciabatta d’Antan nog te bakkenbasilicumparmezaan om erbij te serveren1 teentje knoflook1,5 blokjes vetarme bouillonpeper2 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de ui fijn en snij de chick’pieces in fijne, hapklare reepjes. Bak ze samen in de olie in een kookpot op zacht vuur. Voeg na 2 minuten het geperste lookteentje toe en de in kleine blokjes gesneden courgette. Roer 2 minuten, voeg dan 1,25 L water toe en de verkuimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook.
Strooi er dan de pasta in, roer en laat 10 minuten sudderen.
Giet de linzen af, spoel ze grondig onder koud water en doe ze bij in de kookpot. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 3 minuten verder sudderen.
Breng op smaak met peper en zout, voeg het gehakte basilicum toe en dien warm op met het knapperige brood. Serveer er de geraspte parmezaan apart bij.