Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenStoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper
Delhaize logo
  • Stoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper
    A

Stoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Stoofpotje van linzen met chipolata’s en EspelettepeperA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g chipolata’s
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 knoflookteen
  • 200 g kleine, Spaanse linzen (« Luengo ») of « Bio » blonde linzen
  • 1 kleine groene paprika
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • gehakte bladpeterselie
  • 1 kl Espelette-piment
  • 1 dikke wortel
  • 1 dikke tomaat
  • 250 g aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 60 cl koud water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chipolata | 5 stuks
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    10,83 €/kg
    €3,25
    F2020091100068170000
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009112500381030000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Witte preiringen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    2,65 €/kg
    €1,59
    S1999051200271960000
  • Begin met koken

    1. Bak de spekblokjes bruin in een stoofpan met 2/3 van de olie. Neem van het vuur en voeg het koude water toe.
    2. Spoel de linzen en doe ze bij in de stoofpan. Voeg de fijngesnipperde ui en het fijngesneden preiwit toe, de in reepjes gesneden paprika, de in ringetjes gesneden wortel en de gepelde, ontpitte en in grote stukken gehakte tomaat. Doe er vervolgens het geperste knoflookteentje bij, het laurierblad, het verkruimelde bouillonblokje en de Espelettepeper.
    3. Breng aan de kook en laat onder gesloten deksel op heel zacht vuur sudderen gedurende 15 min. Voeg dan de in blokjes gesneden aardappelen toe en laat nog 25 min. zacht koken. Zorg dat er altijd wat wat water in de pan is, voeg toe indien nodig.
    4. Prik ondertussen de chipolata’s enkele keren in en bak ze in een braadpan met 1/3 van de olie op zacht vuur. Snij ze schuin in 4 en voeg ze toe aan de stoofpan. Laat nog 5 min. zacht koken.
    5. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen, bestrooid met gehakte peterselie.

    Kooktip
    Ook lekker met merguezworsten in plaats van chipolata’s.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 438; energie (kCal): 105; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 675,68
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Gluten vrij
    Vlees - minder dan 3€
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Stoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chipolata | 5 stuks
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    10,83 €/kg
    €3,25
    F2020091100068170000
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009112500381030000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Witte preiringen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    2,65 €/kg
    €1,59
    S1999051200271960000