Recept zoekresultatenStoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper
Delhaize logo
  • Stoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper
    A
Stoofpotje van linzen met chipolata’s en EspelettepeperA

Stoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g chipolata’s
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • peper
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 feuille laurier
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g kleine, Spaanse linzen (« Luengo ») of « Bio » blonde linzen
  • 1 kleine groene paprika
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • gehakte bladpeterselie
  • 1 kl Espelette-piment
  • 1 wortel
  • 1 tomaat
  • 250 g aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 60 cl koud water
  • 400 g chipolata’s
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • peper
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 feuille laurier
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g kleine, Spaanse linzen (« Luengo ») of « Bio » blonde linzen
  • 1 kleine groene paprika
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • gehakte bladpeterselie
  • 1 kl Espelette-piment
  • 1 wortel
  • 1 tomaat

Begin met koken

1
Bak de spekblokjes bruin in een stoofpan met 2/3 van de olie. Neem van het vuur en voeg het koude water toe.
2
Spoel de linzen en doe ze bij in de stoofpan. Voeg de fijngesnipperde ui en het fijngesneden preiwit toe, de in reepjes gesneden paprika, de in ringetjes gesneden wortel en de gepelde, ontpitte en in grote stukken gehakte tomaat. Doe er vervolgens het geperste knoflookteentje bij, het laurierblad, het verkruimelde bouillonblokje en de Espelettepeper.
3
Breng aan de kook en laat onder gesloten deksel op heel zacht vuur sudderen gedurende 15 min. Voeg dan de in blokjes gesneden aardappelen toe en laat nog 25 min zacht koken. Zorg dat er altijd wat water in de pan is, voeg toe indien nodig.
4
Prik ondertussen de chipolata’s enkele keren in en bak ze in een braadpan met 1/3 van de olie op zacht vuur. Snijd ze schuin in 4 en voeg ze toe aan de stoofpan. Laat nog 5 min zacht koken.
5
Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen, bestrooid met gehakte peterselie.
1
Bak de spekblokjes bruin in een stoofpan met 2/3 van de olie. Neem van het vuur en voeg het koude water toe.
2
Spoel de linzen en doe ze bij in de stoofpan. Voeg de fijngesnipperde ui en het fijngesneden preiwit toe, de in reepjes gesneden paprika, de in ringetjes gesneden wortel en de gepelde, ontpitte en in grote stukken gehakte tomaat. Doe er vervolgens het geperste knoflookteentje bij, het laurierblad, het verkruimelde bouillonblokje en de Espelettepeper.
3
Breng aan de kook en laat onder gesloten deksel op heel zacht vuur sudderen gedurende 15 min. Voeg dan de in blokjes gesneden aardappelen toe en laat nog 25 min zacht koken. Zorg dat er altijd wat water in de pan is, voeg toe indien nodig.
4
Prik ondertussen de chipolata’s enkele keren in en bak ze in een braadpan met 1/3 van de olie op zacht vuur. Snijd ze schuin in 4 en voeg ze toe aan de stoofpan. Laat nog 5 min zacht koken.
5
Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen, bestrooid met gehakte peterselie.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 438; energie (kCal): 105; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 675,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 438; energie (kCal): 105; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 675,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Spaans
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Chipolata | Hoevevarken | Ardeens

Delhaize

Chipolata | Hoevevarken | Ardeens

2 × +/- 350 gr

+/-€10,50

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

4 gr

€2,09

Bruine linzen | Bio

Kazidomi

Bruine linzen | Bio

240 gr

Bio

€1,49

Spekreepjes | Gezouten

Delhaize

Spekreepjes | Gezouten

2 x 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Gesneden wortelen | Bio

Delhaize

Gesneden wortelen | Bio

450 gr

Bio

€1,29

Tomaat | Yoom

Delhaize

Tomaat | Yoom

250 gr

€3,49

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Reeds in je keuken

Fond | Vis

Maggi

Fond | Vis

90 gr

€5,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

Nestlé

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

12 x 33 cl

€4,79

Totaal:
+/-€38,90