Recept zoekresultatenZoete muffins met courgettes en walnoten
Delhaize logo
  • Zoete muffins met courgettes en walnoten
    D

Zoete muffins met courgettes en walnoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Snack
Zoete muffins met courgettes en walnotenD

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 370 g courgettes
  • 120 g gepelde walnoten
  • 3 eieren
  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 180 g bruine rietsuiker
  • 150 g boter
  • 1 afgestreken kl speculaaskruiden
  • 1 zout

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€1,29

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Stick Speculoos

Lotus

Stick Speculoos

4 x 9 cl

€5,79

Reeds in je keuken

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€11,21

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + kooktijd 20 à 25 min

  1. Verwarm de oven voor op stand 6 - 180°C.
  2. Klop de eieren met de rietsuiker in een grote slakom. Voeg er de helft van de bloem aan toe, roer door elkaar en giet er de gesmolten boter bij. Meng goed en verdeel er de rest van de bloem, de kruiden en het zout onder.
  3. Houd 12 mooie walnoten apart; hak de rest in grove stukken en doe ze bij het deeg.
  4. Rasp de ongeschilde courgettes met de grove kant van de rasp. Voeg ze eveneens aan het deeg toe en meng goed.
  5. Plaats de papieren baking cups in een muffinvorm en verdeel het deeg over de cups. Laat 20 à 25 min bakken in de oven.
  6. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster, versier met de walnoten die je apart had gehouden en eet bij kamertemperatuur.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1315; energie (kCal): 315; vetten (g): 18,3; verzadigde vetten (g): 7,5; koolhydraten (g): 31,5; suikers (g): 16,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 298,43
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1315; energie (kCal): 315; vetten (g): 18,3; verzadigde vetten (g): 7,5; koolhydraten (g): 31,5; suikers (g): 16,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 298,43
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Overig
Snack
  • Zoete muffins met courgettes en walnoten
    D

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€1,29

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Stick Speculoos

Lotus

Stick Speculoos

4 x 9 cl

€5,79

Reeds in je keuken

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€11,21