• Zoete aardappelen gevuld met rijst
    Nutri-Score A

Zoete aardappelen gevuld met rijst

Zoete aardappelen gevuld met rijstA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 zoete aardappelen
  • 150 g diepgevroren erwtjes
  • 50 g rucola
  • 2 rode uien
  • 150 g gekookte kikkererwten
  • 50 g rode rijst bio
  • 150 g basmatirijst
  • 4 el olijfolie
  • 10 g verse koriander
  • 10 g verse dille
  • 10 g verse basilicum
  • 10 g verse dragon
  • 1,5 dl yoghurt
  • 5 kl komijnpoeder
  • peper
  • 4 zoete aardappelen
  • 150 g diepgevroren erwtjes
  • 50 g rucola
  • 2 rode uien
  • 150 g gekookte kikkererwten
  • 50 g rode rijst bio
  • 150 g basmatirijst
  • 4 el olijfolie
  • 10 g verse koriander
  • 10 g verse dille
  • 10 g verse basilicum
  • 10 g verse dragon
  • 1,5 dl yoghurt
  • 5 kl komijnpoeder
  • peper

Begin met koken

: 20 min + 40 min baktijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Snijd de zoete aardappelen in schil doormidden, leg ze in een ovenschotel, giet er de helft van de olijfolie over en bak ze 40 min in de oven.
  3. 3
    Bereid de rode rijst en de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. 4
    Snijd de rode uien in ringen en stoof ze in een pan met 1 el olijfolie. Voeg de uitgelekte kikkererwten en de erwten toe en laat een paar minuten stoven. Voeg de rode rijst en de basmatirijst toe en roer.
  5. 5
    Hak de kruiden grof maar houd enkele blaadjes apart voor de afwerking. Voeg de kruiden toe aan de pan.
  6. 6
    Maak de saus: meng de yoghurt en de komijn met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  7. 7
    Haal de lauwe binnenkant van de zoete aardappelen uit hun schil en voeg toe aan de rijst. Vul de lege schil met de rijstmengeling, werk af met de kruiden en dien ze op met de saus.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Snijd de zoete aardappelen in schil doormidden, leg ze in een ovenschotel, giet er de helft van de olijfolie over en bak ze 40 min in de oven.
  3. 3
    Bereid de rode rijst en de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. 4
    Snijd de rode uien in ringen en stoof ze in een pan met 1 el olijfolie. Voeg de uitgelekte kikkererwten en de erwten toe en laat een paar minuten stoven. Voeg de rode rijst en de basmatirijst toe en roer.
  5. 5
    Hak de kruiden grof maar houd enkele blaadjes apart voor de afwerking. Voeg de kruiden toe aan de pan.
  6. 6
    Maak de saus: meng de yoghurt en de komijn met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  7. 7
    Haal de lauwe binnenkant van de zoete aardappelen uit hun schil en voeg toe aan de rijst. Vul de lege schil met de rijstmengeling, werk af met de kruiden en dien ze op met de saus.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 481; energie (kCal): 114; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 17,7; suikers (g): 3,6; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 658,81
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 481; energie (kCal): 114; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 17,7; suikers (g): 3,6; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 658,81
Vegetarisch
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Zoete aardappel | Kubus
    4 × 300 gr
  • Bonduelle Doperwten | 1+1
    2 x 280 gr
    Promo
  • Delhaize Rucola | Rode biet
    75 gr
  • Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
  • Bonduelle Kikkererwten | Bio
    150 gr
    Bio
    • Bosto Snelkookrijst | 8 min
      4 x 75 gr
    • Bosto Rijst | Basmati | Kookbuiltje
      4 x 75 gr
    • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
      10 gr
      2de tegen -60%
    • Santa Maria Kruiden | Dille
      12 gr
      2de tegen -60%
    • Santa Maria Kruiden | Basilicum
      10 gr
      2de tegen -60%
    • Santa Maria Kruiden | Dragon
      2 × 7 gr
      2de tegen -60%
    • Alpro Natuur | Plantaardig Alternatief voor Yoghurt
      4 x 125 gr
    • Santa Maria Kruiden | Komijn
      33 gr
      2de tegen -60%
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
    • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      2de tegen -60%

    Totaal:

    €39,31