Recept zoekresultatenZoete aardappel met geitenkaas, paprikafondue met uien
Recept zoekresultatenZoete aardappel met geitenkaas, paprikafondue met uien
Delhaize logo
  • Zoete aardappel met geitenkaas, paprikafondue met uien
    Nutri-Score B

Zoete aardappel met geitenkaas, paprikafondue met uien

door Line Couvreur
Zoete aardappel met geitenkaas, paprikafondue met uienB
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 800 g bio zoete aardappelen
  • 2 biopuntpaprika’s
  • 3 uien bio
  • 4 takjes biotijm
  • 30 g geroosterde en gezouten biopistachenoten
  • 1 stronkje (van 125 g) bionatuurgeitenkaas
  • 7 el bio olijfolie
  • gerookte paprika
  • peper
  • zout
  • 800 g bio zoete aardappelen
  • 2 biopuntpaprika’s
  • 3 uien bio
  • 4 takjes biotijm
  • 30 g geroosterde en gezouten biopistachenoten
  • 1 stronkje (van 125 g) bionatuurgeitenkaas
  • 7 el bio olijfolie
  • gerookte paprika
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. (+ 30 min. kooktijd + 45 min. in de oven)
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de ongeschilde zoete aardappelen over. Bestrijk ze langs alle kanten met 2 el olijfolie en bak ze 45 min.
  2. 2
    Snipper de uien fijn. Schil de puntpaprika’s lichtjes, ontpit ze en snijd ze in dikke reepjes. Fruit alles 2 min. in een stoofpan, met 3 el olijfolie en de tijm. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een zacht vuurtje slinken.
  3. 3
    Pel de pistachenoten en hak ze grof.
  4. 4
    Snijd de zoete aardappelen in 2 en verdeel er de grofverkruimelde geitenkaas over. Besprenkel met een scheutje olijfolie, bestrooi met een beetje gerookte paprika, peper en zout naar smaak en werk af met pistachenoten. Dien warm op en geef er de paprikafondue met uien bij.
  5. 5
    Ajoutez la coriandre effeuillée et servez.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de ongeschilde zoete aardappelen over. Bestrijk ze langs alle kanten met 2 el olijfolie en bak ze 45 min.
  2. 2
    Snipper de uien fijn. Schil de puntpaprika’s lichtjes, ontpit ze en snijd ze in dikke reepjes. Fruit alles 2 min. in een stoofpan, met 3 el olijfolie en de tijm. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een zacht vuurtje slinken.
  3. 3
    Pel de pistachenoten en hak ze grof.
  4. 4
    Snijd de zoete aardappelen in 2 en verdeel er de grofverkruimelde geitenkaas over. Besprenkel met een scheutje olijfolie, bestrooi met een beetje gerookte paprika, peper en zout naar smaak en werk af met pistachenoten. Dien warm op en geef er de paprikafondue met uien bij.
  5. 5
    Ajoutez la coriandre effeuillée et servez.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 159 kcal - Vetten: 10,3 g - Koolhydraten: 13,2 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 2 g
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Veggie - moins de 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Zoete | Aardappelen
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    3
    15
  • Delhaize Paprika | Snack
    2 × 175 gr
    3 voor €5
    2
    49
  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
  • Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
  • Delhaize Gepelde Pistachenoten
    200 gr
    2de tegen -50%
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    8
    65
  • Delhaize Geitenkaas | Chevridou
    150 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    69
  • Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
    37 gr
    -10% voor 3
    3
    29
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    35

Totaal:

€26,50