Recept zoekresultatenTofuballetjes en yoghurtsaus met kruiden
Delhaize logo
  • Tofuballetjes en yoghurtsaus met kruiden
    B
Tofuballetjes en yoghurtsaus met kruidenB

Tofuballetjes en yoghurtsaus met kruiden

door Line Couvreur
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

16 porties
  • 2 eieren
  • 400 g tofu
  • 1 bussel lente-ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes koriander
  • 2 takjes basilicum
  • 25 g bloem
  • 250 g natuuryoghurt
  • 3 el bio olijfolie
  • 2 el specerijenmix voor taco’s
  • peper
  • zout
  • 2 eieren
  • 400 g tofu
  • 1 bussel lente-ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes koriander
  • 2 takjes basilicum
  • 25 g bloem
  • 250 g natuuryoghurt
  • 3 el bio olijfolie
  • 2 el specerijenmix voor taco’s
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 20 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Hak de tofu in de hakmolen tot korreltjes en doe ze in een slakom. Meng er de gehakte lente-uitjes, de fijngehakte ontpitte rode peper, de tacokruiden, de bloem, de eieren en een beetje zout onder en vorm balletjes (rol de bereiding niet, maar pers ze tussen de handen). Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de balletjes over, smeer ze in met 2 el olijfolie en bak ze 20 min.
2
Meng de yoghurt met de grofgehakte kruiden, de rest van de olijfolie, peper en zout.
3
Serveer de balletjes met de saus, als snack of bij het aperitief. Werk af met enkele verse ingrediënten als je er nog overhebt.
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Hak de tofu in de hakmolen tot korreltjes en doe ze in een slakom. Meng er de gehakte lente-uitjes, de fijngehakte ontpitte rode peper, de tacokruiden, de bloem, de eieren en een beetje zout onder en vorm balletjes (rol de bereiding niet, maar pers ze tussen de handen). Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de balletjes over, smeer ze in met 2 el olijfolie en bak ze 20 min.
2
Meng de yoghurt met de grofgehakte kruiden, de rest van de olijfolie, peper en zout.
3
Serveer de balletjes met de saus, als snack of bij het aperitief. Werk af met enkele verse ingrediënten als je er nog overhebt.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 162 kcal - Vetten: 11,1 g - Koolhydraten: 6,2 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 8,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 162 kcal - Vetten: 11,1 g - Koolhydraten: 6,2 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 8,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Vegetarisch
Herfst
Hapjes

Ingrediënten voor 16 personen

Toon:

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.

2 × 170 gr

€3,70

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€13,66