Recept zoekresultatenZeeuwse mosselen op Zuiderse wijze
Delhaize logo
  • Zeeuwse mosselen op Zuiderse wijze
    A
Zeeuwse mosselen op Zuiderse wijzeA

Zeeuwse mosselen op Zuiderse wijze

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 kg mosselen
  • 2 bulbes venkelknollen
  • 8 tomaten
  • 4 glazen droge witte wijn
  • 1 schaaltje verse dragon
  • 8 teentjes knoflook
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 4 sjalotten
  • 4 kg mosselen
  • 2 bulbes venkelknollen
  • 8 tomaten
  • 4 glazen droge witte wijn
  • 1 schaaltje verse dragon
  • 8 teentjes knoflook
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 4 sjalotten

Begin met koken

1
Spoel de mosselen in koud water met zout en smijt de mosselen die open blijven meteen weg.
2
Doe de olijfolie in de mosselpot. Snipper de sjalotten, look, venkel en dragon fijn.
3
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd ze in reepjes.
4
Doe alle groenten in de pot en daarna de mosselen. Giet er per kg mosselen één glas witte wijn bij. Kruid stevig met peper. Zout is niet nodig want de mosselen zijn van nature gezouten. Zet nu het deksel erop.
5
Draai het vuur hoog en laat alles ongeveer 3 min goed heet worden. Schud de mosselen even op en laat nog eens 2 min doorkoken.
6
Schud ze opnieuw op, kijk of alle mosselen mooi open zijn en serveer met brood of frietjes!
1
Spoel de mosselen in koud water met zout en smijt de mosselen die open blijven meteen weg.
2
Doe de olijfolie in de mosselpot. Snipper de sjalotten, look, venkel en dragon fijn.
3
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd ze in reepjes.
4
Doe alle groenten in de pot en daarna de mosselen. Giet er per kg mosselen één glas witte wijn bij. Kruid stevig met peper. Zout is niet nodig want de mosselen zijn van nature gezouten. Zet nu het deksel erop.
5
Draai het vuur hoog en laat alles ongeveer 3 min goed heet worden. Schud de mosselen even op en laat nog eens 2 min doorkoken.
6
Schud ze opnieuw op, kijk of alle mosselen mooi open zijn en serveer met brood of frietjes!
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 327; energie (kCal): 78; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 2,7; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 734,14
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 327; energie (kCal): 78; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 2,7; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 734,14
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hangcultuur Mosselen | Zeeuws

Delhaize

Hangcultuur Mosselen | Zeeuws

2 × 2 kg

€17,98

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Tomaat | Van Vroeger

Delhaize

Tomaat | Van Vroeger

2 × 750 gr

€11,98

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

4 × 75 cl

€23,96

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

2 × 75 gr

€3,58

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€62,03