Recept zoekresultatenTartaar van tomaten
Delhaize logo
  • Tartaar van tomaten
    A

Tartaar van tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Vegan
Brunch
Lunch
Tartaar van tomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 tomaten
  • 1 sjalot
  • peper
  • 2 el kappertjes
  • 8 ansjovis
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bussel bieslook
  • 4 eetlepels olie
  • 2 el azijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Kappertjes | Surfines
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    60 gr
    14,83 €/kg
    €0,89
    S2020050800427370000
  • Ansjovis | Reepjes | Olijfolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016111603678120000
  • Begin met koken

    1. Snij de gepelde tomaten in blokjes en verwijder de pitten. Hak de kappertjes en de ansjovis, de sjalot, het knof- en bieslook.
    2. Meng in een slakom met olijfolie en azijn, peper en zout.
    3. Laat gedurende 30 minuten marineren op een koele plaats.
    4. Schik met behulp van een vormpje op het bord.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 353; energie (kCal): 85; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 162,18
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Brunch
    Diner
    Lunch
    • Tartaar van tomaten
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Kappertjes | Surfines
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    60 gr
    14,83 €/kg
    €0,89
    S2020050800427370000
  • Ansjovis | Reepjes | Olijfolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016111603678120000