Recept zoekresultatenMaaltijdsoep van de visser
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep van de visser
Maaltijdsoep van de visser

Maaltijdsoep van de visser

Gemiddeld
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 330 g aardappelen
  • 15 cl droge witte wijn
  • 150 g gepelde roze garnalen
  • 1 klein teentje knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 bulbe venkelknol
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 300 g visfilets (roodbaars, pangasius, enz)
  • 330 g aardappelen
  • 15 cl droge witte wijn
  • 150 g gepelde roze garnalen
  • 1 klein teentje knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 bulbe venkelknol
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 300 g visfilets (roodbaars, pangasius, enz)

Begin met koken

1
Fruit de fijngesnipperde ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
2
Voeg na 5 min. het geperste knoflookteentje toe en de fijngesneden venkel (bewaar het groene loof). Meng 2 min., voeg dan de in kleine blokjes gesneden aardappelen toe, evenals de tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden. Meng 1 min., doe er de witte wijn bij, 50 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en het saffraanpoeder. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur met het deksel op de pot.
3
Voeg de in blokjes gesneden vis toe en laat nog 3 min. zacht koken. Doe er dan de garnalen bij, meng en neem van het vuur.
4
Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met het geciseleerde venkelloof.
1
Fruit de fijngesnipperde ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
2
Voeg na 5 min. het geperste knoflookteentje toe en de fijngesneden venkel (bewaar het groene loof). Meng 2 min., voeg dan de in kleine blokjes gesneden aardappelen toe, evenals de tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden. Meng 1 min., doe er de witte wijn bij, 50 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en het saffraanpoeder. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur met het deksel op de pot.
3
Voeg de in blokjes gesneden vis toe en laat nog 3 min. zacht koken. Doe er dan de garnalen bij, meng en neem van het vuur.
4
Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met het geciseleerde venkelloof.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Overig
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Cocktail garnaalstaarten 51/60

Delhaize

Cocktail garnaalstaarten 51/60

450 gr

€13,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Saffraan | Draad

Delhaize

Kruiden | Saffraan | Draad

0,5 gr

€6,25

Tomaten | Kumato | Verpakt

Delhaize

Tomaten | Kumato | Verpakt

400 gr

€3,19

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Kabeljauwhaasje | IJsland

Delhaize

Kabeljauwhaasje | IJsland

+/- 325 gr

+/-€9,68

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€50,35