Recept zoekresultatenZeetong meunière
Delhaize logo
  • Zeetong meunière
    D

Zeetong meunière

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Moederdag
Hoofdgerecht
Zeetong meunièreD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 gekuiste hele zeetongen
  • 2 citroenen
  • 20 g peterselie
  • 50 g bloem
  • 220 g boter
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tong | Noordzee

Delhaize

Tong | Noordzee

+/- 170 gr

+/-€8,33

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€17,66

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. baktijd

  1. Maak geklaarde boter: smelt 120 g boter op een heel zacht vuurtje (of au bain-marie) en schep de melkwei die beetje bij beetje komt bovendrijven met een schuimspaan weg, tot er een gele en heldere vloeistof overblijft.
  2. Hak de peterselie. Haal de tongen door de bloem en tik er de overtollige bloem af.
  3. Verdeel de geklaarde boter over 2 grote braadpannen en bak de tongen 5 min. per kant op een vrij hoog vuur goudbruin. Kruid de vis met peper en zout. Smelt de rest van de boter lichtjes in een aparte steelpan.
  4. Laat de tongen uitlekken (gooi de boter uit de pannen weg) en leg ze in een warme schaal of op warme borden (belangrijk omdat boter in contact met koud vaatwerk stolt). Werk af met gehakte peterselie, besprenkel met gesmolten boter en dien meteen op. Geef er citroenpartjes bij.

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 536 kcal • Vetten: 42 g • Koolhydraten: 8 g • Vezels: 2 g • Eiwitten: 30 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 536 kcal • Vetten: 42 g • Koolhydraten: 8 g • Vezels: 2 g • Eiwitten: 30 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Moederdag
Hoofdgerecht
  • Zeetong meunière
    D

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tong | Noordzee

Delhaize

Tong | Noordzee

+/- 170 gr

+/-€8,33

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€17,66