Recept zoekresultatenDuo van asperges in knapperig jasje, sausje met noten
Delhaize logo
  • Duo van asperges in knapperig jasje, sausje met noten
    B

Duo van asperges in knapperig jasje, sausje met noten

Duo van asperges in knapperig jasje, sausje met notenB
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 1 el citroensap
  • 12 witte asperges
  • 12 bussels groene asperges
  • 12 vellen brickdeeg
  • 5 e.l. olijfolie
  • 40 g boter
  • 2 el walnoten
  • 8 grote blaadjes munt
  • 150 g Griekse yoghurt
  • peper
  • 1 el citroensap
  • 12 witte asperges
  • 12 bussels groene asperges
  • 12 vellen brickdeeg
  • 5 e.l. olijfolie
  • 40 g boter
  • 2 el walnoten
  • 8 grote blaadjes munt
  • 150 g Griekse yoghurt
  • peper

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Breek het harde onderste gedeelte van de asperges af en schil de witte (niet nodig voor de groene). Kook ze afzonderlijk gaar in lichtgezouten kokend water. Reken 5 à 12 min afhankelijk van de soort en de dikte (te controleren door er met de punt van een mes in te prikken). Schrik in koud water en laat voorzichtig uitlekken op keukenpapier.
3
Smeer een vel brickdeeg lichtjes in met gesmolten boter. Leg er een groene en witte asperge op, omgekeerd ten opzichte van elkaar (kop aan staart). Vouw de kanten naar het midden toe en rol op. Maak op deze manier 12 rolletjes en leg op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak in 15 min lichtbruin in de oven, keer halverwege de baktijd om.
4
Doe, ondertussen, de walnoten in de kom van de hakmolen, voeg olie, citroensap en munt toe. Laat enkele seconden hakken. Voeg de yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout.
5
Dien de krokante rolletjes warm op met de notensaus, als voorgerecht (met een kleine slaatje) of bij het aperitief.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Breek het harde onderste gedeelte van de asperges af en schil de witte (niet nodig voor de groene). Kook ze afzonderlijk gaar in lichtgezouten kokend water. Reken 5 à 12 min afhankelijk van de soort en de dikte (te controleren door er met de punt van een mes in te prikken). Schrik in koud water en laat voorzichtig uitlekken op keukenpapier.
3
Smeer een vel brickdeeg lichtjes in met gesmolten boter. Leg er een groene en witte asperge op, omgekeerd ten opzichte van elkaar (kop aan staart). Vouw de kanten naar het midden toe en rol op. Maak op deze manier 12 rolletjes en leg op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak in 15 min lichtbruin in de oven, keer halverwege de baktijd om.
4
Doe, ondertussen, de walnoten in de kom van de hakmolen, voeg olie, citroensap en munt toe. Laat enkele seconden hakken. Voeg de yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout.
5
Dien de krokante rolletjes warm op met de notensaus, als voorgerecht (met een kleine slaatje) of bij het aperitief.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 643; energie (kCal): 155; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 117,74
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 643; energie (kCal): 155; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 117,74
Vegetarisch
Pasen
Diner
Lente
Snack

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Noten
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Asperges | Wit | Bokaal
Delhaize Asperges | Wit | Bokaal
205 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
79
Brickvellen
Delhaize Brickvellen
170 gr
2
49
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Yoghurt | Lactose vrij | Griekse stijl
Arla Yoghurt | Lactose vrij | Griekse stijl
450 gr
2de tegen -70%
2
85

Reeds in je keuken

Siroop | Citroen
Pulco Siroop | Citroen
70 cl
6
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
59
Peper | Groen
Delhaize Peper | Groen
30 gr
2
35
Totaal:
€8,62