Recept zoekresultatenZalm gravlax in alle eenvoud
Delhaize logo
  • Zalm gravlax in alle eenvoud
    D

Zalm gravlax in alle eenvoud

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Voorgerecht
Zalm gravlax in alle eenvoudD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 750 g zalmfilet met vel
  • 1 biocitroen
  • 1 bussel dille
  • 3 g fijne suiker
  • 3 el dijonmosterd
  • 3 el fijn zout uit Guérande
  • peper

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Zalmfilet | Met vel

Delhaize

Zalmfilet | Met vel

3 × +/- 260 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€20,28

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Dille

Santa Maria

Kruiden | Dille

12 gr

€2,95

Zeezout | Grof

La Baleine

Zeezout | Grof

500 gr

€1,39

Reeds in je keuken

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Mosterd | Sterke

Amora

Mosterd | Sterke

185 gr

€2,29

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€25,31

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 24 à 48 u. koeltijd

  1. Leg de zalmfilet in een lange schaal, met de velkant naar onder. Bestuif met zout, suiker en kruid met peper. Besmeer de vis met mosterd en bedek hem met de gehakte dille. Schik er de citroen in schijfjes bovenop. Bedek volledig en strak met vershoudfolie en leg er een snijplank en gewichten bovenop (bokalen, conservenblikken ...). Laat 24 à 48 u. in de koelkast marineren.
  2. Schraap de garnituur voorzichtig van de zalm met een mes. Snijd de vis in fijne sneetjes en serveer.

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 221 kcal • Vetten: 16 g • Koolhydraten: 2 g • Vezels: 0 g • Eiwitten: 18 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 221 kcal • Vetten: 16 g • Koolhydraten: 2 g • Vezels: 0 g • Eiwitten: 18 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Scandinavisch
Gluten vrij
Voorgerecht
  • Zalm gravlax in alle eenvoud
    D

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Zalmfilet | Met vel

Delhaize

Zalmfilet | Met vel

3 × +/- 260 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€20,28

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Dille

Santa Maria

Kruiden | Dille

12 gr

€2,95

Zeezout | Grof

La Baleine

Zeezout | Grof

500 gr

€1,39

Reeds in je keuken

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Mosterd | Sterke

Amora

Mosterd | Sterke

185 gr

€2,29

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€25,31