Recept zoekresultatenZachte wafels met appels
Recept zoekresultatenZachte wafels met appels
Delhaize logo
  • Zachte wafels met appels
    Nutri-Score D

Zachte wafels met appels

Zachte wafels met appelsD
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 100 g boter + voor het bakken
  • 2 dikke golden appels
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • zout
  • 120 g griessuiker
  • 2 eieren op kampertemperatuur
  • 10 cl melk
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 100 g boter + voor het bakken
  • 2 dikke golden appels
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • zout
  • 120 g griessuiker
  • 2 eieren op kampertemperatuur
  • 10 cl melk
  • 200 g zelfrijzende bloem

Begin met koken

  1. 1
    Doe de eierdooiers, de suiker en de melk in een grote kom en klop met de garde. Voeg dan de gesmolten boter toe, de bloem en eventueel het kaneel. Klop tot een glad beslag.
  2. 2
    Rasp de geschilde appels met de grove kant van de rasp. Voeg ze toe aan het beslag en meng goed.
  3. 3
    Klop 1 eiwit heel stijf met een snuifje zout (het andere eiwit wordt niet gebruikt). Spatel het onder het beslag. Laat 20 min. op kamertemperatuur rusten.
  4. 4
    Breng het wafelijzer op een middelmatige temperatuur. Besmeer het met boter (met een siliconen keukenkwastje) en schep er ongeveer ¼ van het beslag in. Strijk het tot in de hoeken open en reken ± 5 min. tot de wafels goudbruin gebakken zijn. Bak zo 4 x 2 wafels.
  5. 5
    Dien koud of warm op, eventueel met bloemsuiker of slagroom. Je kan ze gerust opwarmen in de broodrooster.
  1. 1
    Doe de eierdooiers, de suiker en de melk in een grote kom en klop met de garde. Voeg dan de gesmolten boter toe, de bloem en eventueel het kaneel. Klop tot een glad beslag.
  2. 2
    Rasp de geschilde appels met de grove kant van de rasp. Voeg ze toe aan het beslag en meng goed.
  3. 3
    Klop 1 eiwit heel stijf met een snuifje zout (het andere eiwit wordt niet gebruikt). Spatel het onder het beslag. Laat 20 min. op kamertemperatuur rusten.
  4. 4
    Breng het wafelijzer op een middelmatige temperatuur. Besmeer het met boter (met een siliconen keukenkwastje) en schep er ongeveer ¼ van het beslag in. Strijk het tot in de hoeken open en reken ± 5 min. tot de wafels goudbruin gebakken zijn. Bak zo 4 x 2 wafels.
  5. 5
    Dien koud of warm op, eventueel met bloemsuiker of slagroom. Je kan ze gerust opwarmen in de broodrooster.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1021; energie (kCal): 244; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 6,1; koolhydraten (g): 33,6; suikers (g): 16,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 271,82
Belgisch
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Brunch
Snack

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
    850 gr
    Bio
      3
      99
    • Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
      38 gr
      -10% voor 3
      3
      79
    • Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      39
    • Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      39
    • Reeds in je keuken

    • Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      59
    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
    • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      99
    • Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
      1 l
      Bio
        1
        89

      Totaal:

      €12,56