Recept zoekresultatenMuffins met bosbessen en yoghurt
Recept zoekresultatenMuffins met bosbessen en yoghurt
Delhaize logo
  • Muffins met bosbessen en yoghurt
    Nutri-Score D

Muffins met bosbessen en yoghurt

Muffins met bosbessen en yoghurtD
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g bosbessen
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 125 g griessuiker
  • 125 g natuuryoghurt
  • 80 g zachte boter
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 250 g bosbessen
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 125 g griessuiker
  • 125 g natuuryoghurt
  • 80 g zachte boter
  • 200 g zelfrijzende bloem

Begin met koken

  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 op 180°C.
  2. 2
    Spoel de bosbessen in een vergiet en laat ze uitlekken.
  3. 3
    Maak het beslag met de mixer, da’s het gemakkelijkst. Klop telkens goed wanneer je een ingrediënt toevoegt. Begin met de zachte boter en de suiker. Voeg dan de eieren, één per één, toe en nadien de yoghurt. Doe er de bloem bij en het zout. Klop goed zodat je een luchtig beslag bekomt. Roer ten slotte de bosbessen met een houten lepel door het mengsel.
  4. 4
    Leg een papieren bakvormpje ("baking cups") in elke vorm van een muffinblik. Giet er het deeg in met een eetlepel.
  5. 5
    Bak de muffins 20 min. (te controleren). Vraag aan een volwassene om je te helpen om ze in de oven zetten en eruit te halen. Laat de muffins afkoelen.
  6. 6
    Om van te smullen op kamertemperatuur.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 op 180°C.
  2. 2
    Spoel de bosbessen in een vergiet en laat ze uitlekken.
  3. 3
    Maak het beslag met de mixer, da’s het gemakkelijkst. Klop telkens goed wanneer je een ingrediënt toevoegt. Begin met de zachte boter en de suiker. Voeg dan de eieren, één per één, toe en nadien de yoghurt. Doe er de bloem bij en het zout. Klop goed zodat je een luchtig beslag bekomt. Roer ten slotte de bosbessen met een houten lepel door het mengsel.
  4. 4
    Leg een papieren bakvormpje ("baking cups") in elke vorm van een muffinblik. Giet er het deeg in met een eetlepel.
  5. 5
    Bak de muffins 20 min. (te controleren). Vraag aan een volwassene om je te helpen om ze in de oven zetten en eruit te halen. Laat de muffins afkoelen.
  6. 6
    Om van te smullen op kamertemperatuur.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 959; energie (kCal): 229; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 31,3; suikers (g): 15,7; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 177,09
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Picknick
Brunch
Lente
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

  • Delhaize Blauwe bessen | Schaal
    2 × 150 gr
    3
    59
  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
  • Fage Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.
    170 gr
    2de tegen -50%
    1
    85
  • Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    39
  • Reeds in je keuken

  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99

Totaal:

€16,40