Recept zoekresultatenMuffins met bosbessen en yoghurt
Delhaize logo
  • Muffins met bosbessen en yoghurt
    D

Muffins met bosbessen en yoghurt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kids,Picknick
Dessert
Muffins met bosbessen en yoghurtD

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 250 g bosbessen
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 125 g griessuiker
  • 125 g natuuryoghurt
  • 80 g zachte boter
  • 200 g zelfrijzende bloem

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Blauwe bessen | Schaal

Delhaize

Blauwe bessen | Schaal

2 × 150 gr

€7,18

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Yoghurt | Vol | Natuur | Bio

Delhaize

Yoghurt | Vol | Natuur | Bio

150 gr

Bio

€1,19

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Totaal:
€18,70

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 op 180°C.
  2. Spoel de bosbessen in een vergiet en laat ze uitlekken.
  3. Maak het beslag met de mixer, da’s het gemakkelijkst. Klop telkens goed wanneer je een ingrediënt toevoegt. Begin met de zachte boter en de suiker. Voeg dan de eieren, één per één, toe en nadien de yoghurt. Doe er de bloem bij en het zout. Klop goed zodat je een luchtig beslag bekomt. Roer ten slotte de bosbessen met een houten lepel door het mengsel.
  4. Leg een papieren bakvormpje ("baking cups") in elke vorm van een muffinblik. Giet er het deeg in met een eetlepel.
  5. Bak de muffins 20 min. (te controleren). Vraag aan een volwassene om je te helpen om ze in de oven zetten en eruit te halen. Laat de muffins afkoelen.
  6. Om van te smullen op kamertemperatuur.

Kooktip

Wanneer je de boter niet op voorhand uit de koelkast nam, dan kan je ze in de microgolfoven zetten om zachter te doen worden.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 959; energie (kCal): 229; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 31,3; suikers (g): 15,7; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 177,09
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 959; energie (kCal): 229; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 31,3; suikers (g): 15,7; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 177,09
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Picknick
Brunch
Lente
Dessert
  • Muffins met bosbessen en yoghurt
    D

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Blauwe bessen | Schaal

Delhaize

Blauwe bessen | Schaal

2 × 150 gr

€7,18

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Yoghurt | Vol | Natuur | Bio

Delhaize

Yoghurt | Vol | Natuur | Bio

150 gr

Bio

€1,19

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Totaal:
€18,70