Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenCake met honing, citroen en gember
Delhaize logo
  • Cake met honing, citroen en gember
    E
Cake met honing, citroen en gemberE

Cake met honing, citroen en gember

Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 1 kl afgestreken koffielepel gemalen gember
  • 75 g blonde kandijsuiker
  • 100 g boter
  • 1 stuk citroen
  • zout
  • 1 ei
  • 5 cl melk
  • 100 g vloeibare honing
  • 230 g zelfrijzende bloem
  • 1 kl afgestreken koffielepel gemalen gember
  • 75 g blonde kandijsuiker
  • 100 g boter
  • 1 stuk citroen
  • zout
  • 1 ei
  • 5 cl melk
  • 100 g vloeibare honing
  • 230 g zelfrijzende bloem

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
2
Doe de honing, de kandijsuiker en de in stukjes gesneden boter in een kookpot.
3
Verwarm op zacht vuur tot alles goed gesmolten is.
4
Neem van het vuur en voeg de melk, de bloem, het ei, het zout en de gember toe. Meng goed.
5
Rasp de schil van de citroen fijn en voeg toe aan het beslag.
6
Giet het in een kleine, met bakpapier beklede cakevorm en bak 50 min. in de oven.
7
Laat 10 min. rusten, haal uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen.
8
Serveer op kamertemperatuur.
1
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
2
Doe de honing, de kandijsuiker en de in stukjes gesneden boter in een kookpot.
3
Verwarm op zacht vuur tot alles goed gesmolten is.
4
Neem van het vuur en voeg de melk, de bloem, het ei, het zout en de gember toe. Meng goed.
5
Rasp de schil van de citroen fijn en voeg toe aan het beslag.
6
Giet het in een kleine, met bakpapier beklede cakevorm en bak 50 min. in de oven.
7
Laat 10 min. rusten, haal uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen.
8
Serveer op kamertemperatuur.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1347; energie (kCal): 321; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 7,5; koolhydraten (g): 47,8; suikers (g): 23; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 364,34
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1347; energie (kCal): 321; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 7,5; koolhydraten (g): 47,8; suikers (g): 23; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 364,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Barbecue,Brunch
Ontbijt
Snack

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Honing | Vloeibaar

Meli

Honing | Vloeibaar

350 gr

€5,49

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Reeds in je keuken

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Totaal:
€11,61