1
Snijd de ongeschilde (ze zijn bio!) wortelen in dikke schijfjes en doe ze in een kookpot, samen met de uien in stukken. Overgiet met 1 l water, zet het deksel op de pot en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 30 min. pruttelen.
2
Maak intussen de garnituur: mix de helft van de waterkers (zonder de dikste steeltjes) met de olie en 1 el water fijn. Filter door een zeef met fijn rooster, kruid met peper en met zout. Schil de citroen zo dun mogelijk en snijd de schil in ultrafijne staafjes. Dek af met vershoudfolie. Klop de room lobbig op, met het sap van de citroen. Kruid royaal met peper en kruid met zout. Doe de room in een spuitzak.
3
Voeg de olijfolie toe in de kookpot, kruid met peper en met zout. Mix de soep fijn (liefst met een blender) en voeg een beetje water toe als je ze te dik vindt.
4
Serveer de soep in grote kommen en pimp ze: spuit er toefjes room op, voeg wat grijze garnalen toe, werk af met citroenzeste, kleine waterkersblaadjes en een scheutje waterkersolie.
1
Snijd de ongeschilde (ze zijn bio!) wortelen in dikke schijfjes en doe ze in een kookpot, samen met de uien in stukken. Overgiet met 1 l water, zet het deksel op de pot en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 30 min. pruttelen.
2
Maak intussen de garnituur: mix de helft van de waterkers (zonder de dikste steeltjes) met de olie en 1 el water fijn. Filter door een zeef met fijn rooster, kruid met peper en met zout. Schil de citroen zo dun mogelijk en snijd de schil in ultrafijne staafjes. Dek af met vershoudfolie. Klop de room lobbig op, met het sap van de citroen. Kruid royaal met peper en kruid met zout. Doe de room in een spuitzak.
3
Voeg de olijfolie toe in de kookpot, kruid met peper en met zout. Mix de soep fijn (liefst met een blender) en voeg een beetje water toe als je ze te dik vindt.
4
Serveer de soep in grote kommen en pimp ze: spuit er toefjes room op, voeg wat grijze garnalen toe, werk af met citroenzeste, kleine waterkersblaadjes en een scheutje waterkersolie.