Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk bericht:Er wordt een valse Tupperware-wedstrijd verspreid onder onze klanten.Meer info >

Recept zoekresultatenAperitiefkrokantjes van aardappel en zoete aardappel
Delhaize logo
  • Aperitiefkrokantjes van aardappel en zoete aardappel
    B
Aperitiefkrokantjes van aardappel en zoete aardappelB

Aperitiefkrokantjes van aardappel en zoete aardappel

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

24 porties
  • 3 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 zoete aardappel
  • 2 el olijfolie
  • 40 g gedroogde eendenborstfilet 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 3 sneetjes coppa 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 100 g gerookte Ardense forelfilets 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 100 g gepelde grijze garnalen 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 3 kerstomaten (voor de garnituur)
  • 1 grote radijs (voor de garnituur)
  • 1 lente-uitje
  • 1 sinaasappels (voor de garnituur)
  • 1/2 citroen (voor de garnituur)
  • 3 vijgen op druivensap 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 1 Rocamadour 'Taste of Inspirations' (35 g) (voor de garnituur)
  • 2 el studentenhaver met rozijnen (voor de garnituur)
  • 50 g Abondancekaas 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 1 pot zure room 'Taste of Inspirations' (2 dl) (voor de garnituur)
  • 3 kl appel-kaneelconfituur 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 1 bussel dille (voor de garnituur)
  • 1/2 bussel koriander (voor de garnituur)
  • 1 bussel basilicum (voor de garnituur)
  • 2 takjes basilicum Pistou (voor de garnituur)
  • 2 takjes verse oregano (voor de garnituur)
  • peper en zout (voor de garnituur)
  • 3 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 zoete aardappel
  • 2 el olijfolie
  • 40 g gedroogde eendenborstfilet 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 3 sneetjes coppa 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 100 g gerookte Ardense forelfilets 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 100 g gepelde grijze garnalen 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 3 kerstomaten (voor de garnituur)
  • 1 grote radijs (voor de garnituur)
  • 1 lente-uitje
  • 1 sinaasappels (voor de garnituur)
  • 1/2 citroen (voor de garnituur)
  • 3 vijgen op druivensap 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 1 Rocamadour 'Taste of Inspirations' (35 g) (voor de garnituur)
  • 2 el studentenhaver met rozijnen (voor de garnituur)

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ongeschilde aardappelen met de mandoline in plakjes van 3 mm dikte (15 stuks). Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de aardappelplakjes over. Bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie en schik ze op de plaat, zonder dat ze elkaar overlappen. Bak ze 20 min goudbruin in de oven. Doe hetzelfde met de zoete aardappel, schuif ze in de oven en reken 15 min baktijd. Laat afkoelen.
2
Hak de lente-ui, de koriander en de helft van de dille fijn. Verdeel de zure room over 2 kommen. Voeg de verkruimelde forel toe in de 1e kom, samen met de gehakte kruiden, de fijngeraspte zeste en het sap van de ½ citroen. Breng verder op smaak. Snijd de sinaasappel à vif in partjes en houd 2 partjes apart voor de afwerking. Voeg ¾ van de grijze garnalen toe in de 2e kom, samen met de sinaasappelpartjes en de helft van het gehakte basilicum. Breng verder op smaak.
3
Beleg telkens 6 krokante aardappelplakjes als volgt: <ul><li>Forelcrème + dille + schijfjes radijs.
4
Grijze garnalencrème + grijze garnalen + klein stuk sinaasappelpartje + basilicum Pistou.
5
½ vijg op sap + sneetje gedroogde eendenborstfilet + basilicum.
6
Appel-kaneelconfituur + klein stukje Abondance + studentenhaver.
7
Klein stukje Rocamadour + ½ sneetje coppa + ½ kerstomaat + oregano.</li></ul>
8
Serveer meteen bij het aperitief.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ongeschilde aardappelen met de mandoline in plakjes van 3 mm dikte (15 stuks). Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de aardappelplakjes over. Bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie en schik ze op de plaat, zonder dat ze elkaar overlappen. Bak ze 20 min goudbruin in de oven. Doe hetzelfde met de zoete aardappel, schuif ze in de oven en reken 15 min baktijd. Laat afkoelen.
2
Hak de lente-ui, de koriander en de helft van de dille fijn. Verdeel de zure room over 2 kommen. Voeg de verkruimelde forel toe in de 1e kom, samen met de gehakte kruiden, de fijngeraspte zeste en het sap van de ½ citroen. Breng verder op smaak. Snijd de sinaasappel à vif in partjes en houd 2 partjes apart voor de afwerking. Voeg ¾ van de grijze garnalen toe in de 2e kom, samen met de sinaasappelpartjes en de helft van het gehakte basilicum. Breng verder op smaak.
3
Beleg telkens 6 krokante aardappelplakjes als volgt: <ul><li>Forelcrème + dille + schijfjes radijs.
4
Grijze garnalencrème + grijze garnalen + klein stuk sinaasappelpartje + basilicum Pistou.
5
½ vijg op sap + sneetje gedroogde eendenborstfilet + basilicum.
6
Appel-kaneelconfituur + klein stukje Abondance + studentenhaver.
7
Klein stukje Rocamadour + ½ sneetje coppa + ½ kerstomaat + oregano.</li></ul>
8
Serveer meteen bij het aperitief.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 629; energie (kCal): 151; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 4,1; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 77,89
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 629; energie (kCal): 151; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 4,1; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 77,89
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Aperitief
Hapjes

Ingrediënten voor 24 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Borst| Eend

Delhaize

Borst| Eend

+/- 350 gr

+/-€11,55

Coppa

Beretta

Coppa

50 gr

€2,00

Gerookte forelfilet | Bio | Eco

Delhaize

Gerookte forelfilet | Bio | Eco

100 gr

Bio

€3,99

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€7,49

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Rode radijzen | Bussel

Delhaize

Rode radijzen | Bussel

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Vijgen | Bio

Delhaize

Vijgen | Bio

150 gr

Bio

€2,59

Geitenkaas | Rocamadour | AOC

Taste of Inspirations

Geitenkaas | Rocamadour | AOC

2 x 35 gr

€3,49

Studentenhaver | Chocolade

Delhaize

Studentenhaver | Chocolade

150 gr

€5,29

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Basilicum

Delhaize

Kruiden | Basilicum

16 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,73

Kruiden | Basilicum

Delhaize

Kruiden | Basilicum

16 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,73

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Totaal:
+/-€56,08