Witloofsoep met blauwe kaasPT45M6 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h43/hcc/9173371158558.jpg1,5 kg witloof (restjes van witloof)1 ui1 preiwit1 aardappelen (bloemig)enkele sprieten bieslook1 feuille laurierbladblauwe schimmelkaas2 l groentebouillon2 eetlepels boterpeper en zout
Pel de ui en snipper fijn. Maak de prei schoon en snipper het wit fijn. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Zet een grote pot op het vuur met 1 el boter en stoof de ui, de prei en de aardappelblokjes erin zonder te kleuren. Snijd het witloof in kleine stukjes en voeg toe, samen met het laurierblad en kruid met peper en zout. Bevochtig met de groentebouillon en breng aan de kook.
Laat 20 min koken op een zacht vuurtje. Mix de soep fijn in de blender, met een klontje boter erbij en haal de soep nadien door een zeef.
Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met een stukje blauwe schimmelkaas. Snipper er nog wat bieslook over.