Recept zoekresultatenWitlof-notenkroketjes met bier en paddenstoelenragout
Delhaize logo
  • Witlof-notenkroketjes met bier en paddenstoelenragout

Witlof-notenkroketjes met bier en paddenstoelenragout

Witlof-notenkroketjes met bier en paddenstoelenragout
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • 4 stronkjes witlof
  • 2 dl witbier
  • een beetje water
  • 1 el sojasaus
  • 2 sjalotten
  • 800 g pompoen
  • 1 handvol peterselie
  • paneermeel
  • 4 aardappelen
  • notenmengeling (hazelnoten en okkernoten)
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml groentebouillon
  • 250 g gemengde bospaddenstoelen
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 dl bruin bier
  • 2 el bloem
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • 4 stronkjes witlof
  • 2 dl witbier
  • een beetje water
  • 1 el sojasaus
  • 2 sjalotten
  • 800 g pompoen
  • 1 handvol peterselie
  • paneermeel
  • 4 aardappelen
  • notenmengeling (hazelnoten en okkernoten)
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml groentebouillon

Begin met koken

1
Laat het witlof aanstoven in wat olie. Kook intussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet ze af en laat ze goed uitdampen. Plet de aardappelen fijn of haal ze door de passe-vite en meng ze met de uitgelekte witlof. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en laat de puree afkoelen tot ze lauwwarm is.
2
Vorm kroketjes van de puree en laat ze enkele uren opstijven in de koelkast. Haak de kroketjes door een mengsel van de twee bloemsoorten en wat water, het paneermeel en de gehakte notenmengeling en dan nogmaals door het bloempapje en de gehakte notenmengeling. Laat de kroketjes terug opstijven in de koelkast of diepvries.
3
Stoof het sjalotje aan in wat olie, samen met de fijngehakte peterselie. Voeg de knoflook toe. Zet het vuur op maximum en bak de paddenstoelen. Bind met wat bloem en giet het wit bier bij de paddenstoelen. Laat alles nog eventjes doorkoken zodat het goed bindt.
4
Maak een bruine saus door de sojasaus, bruine suiker en het bruin bier in te koken tot een licht stroperige saus.
5
Kook de pompoen gaar in een bodempje groentebouillon. Giet af, mix tot een crème en kruid af met peper en zout.
6
Bak de kroketjes in de frituurpan. Schep de paddenstoelenragout op een streep pompoencrème. Werk af met enkele druppels bruine saus.
1
Laat het witlof aanstoven in wat olie. Kook intussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet ze af en laat ze goed uitdampen. Plet de aardappelen fijn of haal ze door de passe-vite en meng ze met de uitgelekte witlof. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en laat de puree afkoelen tot ze lauwwarm is.
2
Vorm kroketjes van de puree en laat ze enkele uren opstijven in de koelkast. Haak de kroketjes door een mengsel van de twee bloemsoorten en wat water, het paneermeel en de gehakte notenmengeling en dan nogmaals door het bloempapje en de gehakte notenmengeling. Laat de kroketjes terug opstijven in de koelkast of diepvries.
3
Stoof het sjalotje aan in wat olie, samen met de fijngehakte peterselie. Voeg de knoflook toe. Zet het vuur op maximum en bak de paddenstoelen. Bind met wat bloem en giet het wit bier bij de paddenstoelen. Laat alles nog eventjes doorkoken zodat het goed bindt.
4
Maak een bruine saus door de sojasaus, bruine suiker en het bruin bier in te koken tot een licht stroperige saus.
5
Kook de pompoen gaar in een bodempje groentebouillon. Giet af, mix tot een crème en kruid af met peper en zout.
6
Bak de kroketjes in de frituurpan. Schep de paddenstoelenragout op een streep pompoencrème. Werk af met enkele druppels bruine saus.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Vaderdag
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Un peu d'eau

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witbier | Alcoholvrij | 0% alc | Blik
Hoegaarden Witbier | Alcoholvrij | 0% alc | Blik
6 x 33 cl
2de tegen -50%
8
65
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Pompoenblokjes
Delhaize Pompoenblokjes
2 × 400 gr
2
59
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Paneermeel
Delhaize Paneermeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
61
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
2de tegen -50%
4
69
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99
Bouillon | Groenten
Fundo Bouillon | Groenten
50 cl
2de tegen -50%
6
09
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Cassonade | Bruin
Candico Cassonade | Bruin
1 kg
3
09
Abdijbier | Bruin | Alcoholvrij | 0% |Fles
Leffe Abdijbier | Bruin | Alcoholvrij | 0% |Fles
4 x 33 cl
2de tegen -50%
  • recycle.external.f9bb4cad.svg
5
95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Bloem | Wit brood
Soubry Bloem | Wit brood
2 kg
2de tegen -40%
3
19
Totaal:
€49,96