1
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in dikke plakken en dan in stukken. Meng ze op de ovenplaat met 1 el olijfolie, verdeel ze over de plaat en schuif ze 20 min. in de oven. Kruid met peper en zout.
2
Dompel de eieren voorzichtig in een grote steelpan kokend water. Reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken en laat ze meteen in koud water schrikken.
3
Maak de spruitjes schoon en kook ze 2 min. in kokend gezouten water. Laat ze meteen in ijskoud water schrikken. Doe hetzelfde met de broccoliroosjes, maar kook ze 5 min..
4
Snijd de spruitjes in 2. Bak ze met de snijkant naar onder gedurende 5 min. op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Haal ze uit de pan en warm de broccoliroosjes kort op in dezelfde pan. Kruid alles lichtjes met peper en zout.
5
Mix de mayonaise in de beker van de hakmolen of de mixer fijn met 4 el olijfolie, de parmigiano, 3 uitgelekte ansjovisfilets, de kappertjes, de eidooier, de Worcestersaus en het citroensap.
6
Dresseer de lauwe groenten in een grote schaal met de gehalveerde slaharten, de sardientjes, de rest van de ansjovisfilets en de gepelde en gehalveerde eieren. Serveer met de vinaigrette.
1
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in dikke plakken en dan in stukken. Meng ze op de ovenplaat met 1 el olijfolie, verdeel ze over de plaat en schuif ze 20 min. in de oven. Kruid met peper en zout.
2
Dompel de eieren voorzichtig in een grote steelpan kokend water. Reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken en laat ze meteen in koud water schrikken.
3
Maak de spruitjes schoon en kook ze 2 min. in kokend gezouten water. Laat ze meteen in ijskoud water schrikken. Doe hetzelfde met de broccoliroosjes, maar kook ze 5 min..
4
Snijd de spruitjes in 2. Bak ze met de snijkant naar onder gedurende 5 min. op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Haal ze uit de pan en warm de broccoliroosjes kort op in dezelfde pan. Kruid alles lichtjes met peper en zout.
5
Mix de mayonaise in de beker van de hakmolen of de mixer fijn met 4 el olijfolie, de parmigiano, 3 uitgelekte ansjovisfilets, de kappertjes, de eidooier, de Worcestersaus en het citroensap.
6
Dresseer de lauwe groenten in een grote schaal met de gehalveerde slaharten, de sardientjes, de rest van de ansjovisfilets en de gepelde en gehalveerde eieren. Serveer met de vinaigrette.