OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenWinterse Caesarsalade met sardientjes
Recept zoekresultatenWinterse Caesarsalade met sardientjes
Delhaize logo
  • Winterse Caesarsalade met sardientjes
    C

Winterse Caesarsalade met sardientjes

door Line Couvreur
Winterse Caesarsalade met sardientjesC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 blik wilde sardienen in bio-olijfolie
  • 1 blik ansjovisfilets in olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 eierdooier
  • 1 broccoli
  • 1/2 bloemkool
  • 200 g spruiten
  • 4 zoete slaharten 'Little Gem'
  • 1/2 citroen
  • 2 el geraspte parmigiano
  • 1 kl kappertjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl Worcestershiresaus
  • 7 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 blik wilde sardienen in bio-olijfolie
  • 1 blik ansjovisfilets in olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 eierdooier
  • 1 broccoli
  • 1/2 bloemkool
  • 200 g spruiten
  • 4 zoete slaharten 'Little Gem'
  • 1/2 citroen
  • 2 el geraspte parmigiano
  • 1 kl kappertjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl Worcestershiresaus
  • 7 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in dikke plakken en dan in stukken. Meng ze op de ovenplaat met 1 el olijfolie, verdeel ze over de plaat en schuif ze 20 min. in de oven. Kruid met peper en zout.
2
Dompel de eieren voorzichtig in een grote steelpan kokend water. Reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken en laat ze meteen in koud water schrikken.
3
Maak de spruitjes schoon en kook ze 2 min. in kokend gezouten water. Laat ze meteen in ijskoud water schrikken. Doe hetzelfde met de broccoliroosjes, maar kook ze 5 min..
4
Snijd de spruitjes in 2. Bak ze met de snijkant naar onder gedurende 5 min. op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Haal ze uit de pan en warm de broccoliroosjes kort op in dezelfde pan. Kruid alles lichtjes met peper en zout.
5
Mix de mayonaise in de beker van de hakmolen of de mixer fijn met 4 el olijfolie, de parmigiano, 3 uitgelekte ansjovisfilets, de kappertjes, de eidooier, de Worcestersaus en het citroensap.
6
Dresseer de lauwe groenten in een grote schaal met de gehalveerde slaharten, de sardientjes, de rest van de ansjovisfilets en de gepelde en gehalveerde eieren. Serveer met de vinaigrette.
1
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in dikke plakken en dan in stukken. Meng ze op de ovenplaat met 1 el olijfolie, verdeel ze over de plaat en schuif ze 20 min. in de oven. Kruid met peper en zout.
2
Dompel de eieren voorzichtig in een grote steelpan kokend water. Reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken en laat ze meteen in koud water schrikken.
3
Maak de spruitjes schoon en kook ze 2 min. in kokend gezouten water. Laat ze meteen in ijskoud water schrikken. Doe hetzelfde met de broccoliroosjes, maar kook ze 5 min..
4
Snijd de spruitjes in 2. Bak ze met de snijkant naar onder gedurende 5 min. op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Haal ze uit de pan en warm de broccoliroosjes kort op in dezelfde pan. Kruid alles lichtjes met peper en zout.
5
Mix de mayonaise in de beker van de hakmolen of de mixer fijn met 4 el olijfolie, de parmigiano, 3 uitgelekte ansjovisfilets, de kappertjes, de eidooier, de Worcestersaus en het citroensap.
6
Dresseer de lauwe groenten in een grote schaal met de gehalveerde slaharten, de sardientjes, de rest van de ansjovisfilets en de gepelde en gehalveerde eieren. Serveer met de vinaigrette.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 136 kcal - Vetten: 9,8 g - Koolhydraten: 1,7 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 7,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 136 kcal - Vetten: 9,8 g - Koolhydraten: 1,7 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 7,1 g
Frans
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Broccoli
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Citroen | 1 st
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sardienen | Olijfolie
Delhaize Sardienen | Olijfolie
115 gr
1
85
Ansjovis
Delhaize Ansjovis
90 gr
3+1 gratis
2
29
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Bloemkool
Delhaize Bloemkool
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Spruitjes met spek
Iglo Spruitjes met spek
450 gr
1+1 gratis
  • frozen.external.af58c8a6.svg
6
95
Slaharten
Delhaize Slaharten
125 gr
1
79
Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
Delhaize Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
69
Kappertjes | Surfines
Delhaize Kappertjes | Surfines
60 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Saus | Worcester
Lea & Perrins Saus | Worcester
15 cl
3
55

Reeds in je keuken

Vdm | Mayo | Ei | Squeeze | 400Ml
Vandemoortele Vdm | Mayo | Ei | Squeeze | 400Ml
40 cl
3
85
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
6
35
Totaal:
€26,19