Recept zoekresultatenVleeskrokketen
Delhaize logo
  • Vleeskrokketen

Vleeskrokketen

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

2 op 5
Less waste
Voorgerecht
Vleeskrokketen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g gekookt varkensvlees, van een restje spareribs
  • 3 eieren
  • 2,2 dl verse lichte kalfsfond
  • 1,5 dl water
  • 120 g bloem
  • 120 g paneermeel
  • 60 g boter
  • peper
  • zout
  • 1 frituurbad

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Fond | Kalf

Fundo

Fond | Kalf

20 cl

€3,89

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Becel | Frituurolie | 2l

Becel

Becel | Frituurolie | 2l

2 l

€11,29

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€22,96

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. (+ 6 min. kooktijd + 4 u vries- en koeltijd)

  1. Hak het versnipperde vlees fijn. Giet 1,5 dl warm water in de braadschotel van de spareribs en roer alle aanbaksels van het vlees los. Giet in een karaf en voeg de kalfsfond toe.
  2. Smelt de boter in een stoofpan. Bestuif met de helft van de bloem en meng 1 min. met een klopper, op een vrij hoog vuur. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de inhoud van de karaf bij. Laat op een zacht vuurtje indikken. Voeg het vlees toe, breng verder op smaak en haal de pan van het vuur. Verdeel de bereiding over een schaal, dek af en laat 2 u in de koelkast rusten. Doe de bereiding in een spuitzak met gladde tuit, bedek een dienblad met bakpapier en spuit er 8 grote worsten op. Laat 2 u in de diepvriezer opstijven.
  3. Doe de rest van de bloem en het paneermeel in 2 aparte borden. Klop de eieren in een kom los met peper en zout. Rol de worsten in de bloem, dan in de eieren en ten slotte in het paneermeel. Herhaal nogmaals om een dikke korst te vormen. (Laat 1 u in de koelkast rusten als je tijd hebt, zo wordt de korst harder).
  4. Bak de kroketjes ± 3 min. in de olie op 180°C: maximum 4 tegelijk voor een lekker krokant resultaat. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  5. Serveer als snack of als lunch, met de mosterd, een slaatje of alles wat je graag lust. En waarom niet in een stuk stokbrood met koolsla?

Tip #1: Lekker met mosterd of honing-mosterdsaus, waarin je een restje mosterd én een restje honing verwerkt.

Tip #2: Het voordeel van ribbetjes aka varkensvlees? Het vette vlees blijft lekker lang mals. Ideaal in je homemade vleessalade of je broodje pulled pork. Of wat dacht je van open ravioli, ook met pulled pork? Je ontdekt het recept via delhaize.be/recepten! Ook leuk: een sappige vleeskroket, waarvoor je slechts 200 g varkensvlees nodig hebt. Na één avond ribbetjes nog niet genoeg vlees verzameld? Vries in totdat je voldoende vlees hebt en er vollenbak voor kunt gaan!

Anti-verspilling

Zin om minder te verspillen? Ontdek al onze tips Bekijk ze hier!

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Less waste
Snack
Voorgerecht
  • Vleeskrokketen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Fond | Kalf

Fundo

Fond | Kalf

20 cl

€3,89

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Becel | Frituurolie | 2l

Becel

Becel | Frituurolie | 2l

2 l

€11,29

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€22,96