Recept zoekresultatenVitello tonnato II
Recept zoekresultatenVitello tonnato II
Delhaize logo
  • Vitello tonnato II
    Nutri-Score B

Vitello tonnato II

Vitello tonnato IIB
Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 800 g kalfsoester
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 takje selder
  • 1 feuille laurier
  • 4 takjes platte peterselie
  • zout
  • 30 g kappertjes in zout
  • 10 bolletjes zwarte peper
  • 2 eigelen
  • zwarte peper
  • 1 el citroensap
  • 15 cl olijfolie
  • 200 g tonijn
  • 3 ansjovissen in olie
  • 800 g kalfsoester
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 takje selder
  • 1 feuille laurier
  • 4 takjes platte peterselie
  • zout
  • 30 g kappertjes in zout
  • 10 bolletjes zwarte peper
  • 2 eigelen
  • zwarte peper
  • 1 el citroensap
  • 15 cl olijfolie
  • 200 g tonijn
  • 3 ansjovissen in olie

Begin met koken

: 20 min. + 1 u kooktijd
  1. 1
    Bind de varkensoester dicht. Schil de wortel en snijd deze in de lengte in tweeën. Schil de ui.
  2. 2
    Doe de kalfsfilet in een stoofpan. Voeg de wortels, selder, ui, laurier, de takjes platte peterselie, het zout en de peperbolletjes toe. Giet er koud water bij totdat het gebraad bedekt is. Laat 1 uur stoven op een laag vuur met het deksel erop. Haal vervolgens het gebraad van het vuur en laat afkoelen. Filter de bouillon.
  3. 3
    Week de kappertjes. Giet de eigelen in een diep bordje. Voeg zout, peper en het citroensap toe. Laat de eigelen rijzen met olijfolie.
  4. 4
    Giet de tonijn, de geweekte kappertjes, de ansjovissen, wat blaadjes peterselie en 10 cl bouillon van de kalfsjus in de kom van een mixer. Mix, voeg mayonaise toe en mix opnieuw.
  5. 5
    Op het bord: snijd het vlees in fijne sneetjes. Leg ze op een dienschotel. Overgiet met saus. Versier met de dikke kappertjes en blaadjes platte peterselie.
  1. 1
    Bind de varkensoester dicht. Schil de wortel en snijd deze in de lengte in tweeën. Schil de ui.
  2. 2
    Doe de kalfsfilet in een stoofpan. Voeg de wortels, selder, ui, laurier, de takjes platte peterselie, het zout en de peperbolletjes toe. Giet er koud water bij totdat het gebraad bedekt is. Laat 1 uur stoven op een laag vuur met het deksel erop. Haal vervolgens het gebraad van het vuur en laat afkoelen. Filter de bouillon.
  3. 3
    Week de kappertjes. Giet de eigelen in een diep bordje. Voeg zout, peper en het citroensap toe. Laat de eigelen rijzen met olijfolie.
  4. 4
    Giet de tonijn, de geweekte kappertjes, de ansjovissen, wat blaadjes peterselie en 10 cl bouillon van de kalfsjus in de kom van een mixer. Mix, voeg mayonaise toe en mix opnieuw.
  5. 5
    Op het bord: snijd het vlees in fijne sneetjes. Leg ze op een dienschotel. Overgiet met saus. Versier met de dikke kappertjes en blaadjes platte peterselie.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 752; energie (kCal): 181; vetten (g): 10,9; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 0,5; vezels (g): 2; eiwitten (g): 16,6; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 485,26
Italiaans
Gluten vrij
Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

  • Delhaize Kalfsfricassee
    2 × +/- 550 gr
    +/-€
    10
    99
  • Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2
    19
  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
  • Delhaize Knolselder | Cat1
    1 st
    1
    99
  • Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
    4 gr
    2
    15
  • Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
  • Delhaize Kappertjes | Surfines
    60 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    89
  • Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
    21 gr
    4
    65
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Geelvintonijn
    2 × +/- 180 gr
    +/-€
    11
    52
  • Delhaize Ansjovis
    90 gr
    2
    29
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    35
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
  • Limmi Citroensap | Vitamin C
    12 cl
    1
    25
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39

Totaal:

+/-€64,65