• Visblokjes met kerrie
    Nutri-Score A

Visblokjes met kerrie

Visblokjes met kerrieA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 700 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el witte vermout
  • 1 stukje verse gember
  • 1/2 vetarm visbouillonblokje
  • 3 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 2 el sojasaus
  • 1 el azijn
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 kl blonde kandijsuiker
  • 1 kl geroosterde sesamolie (voor wok)
  • 50 g bio erwten
  • 2 el Chinese wokolie
  • 3 wortelen
  • peterselie of lente-uitjes
  • 3 dl water
  • 700 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el witte vermout
  • 1 stukje verse gember
  • 1/2 vetarm visbouillonblokje
  • 3 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 2 el sojasaus
  • 1 el azijn
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 kl blonde kandijsuiker
  • 1 kl geroosterde sesamolie (voor wok)
  • 50 g bio erwten
  • 2 el Chinese wokolie
  • 3 wortelen
  • peterselie of lente-uitjes

Begin met koken

: 15 min. bereidingstijd (+ 30 min. marineren) + 10 min. kooktijd
  1. 1
    Snij de visfilets in blokjes en leg ze in een schaal. Voeg de vermout toe, het geperste knoflookteentje en de geraspte gember. Meng goed, dek af en laat 30 min. rusten.
  2. 2
    Giet 30 cl water in een steelpan. Voeg het bindmiddel toe, het verkruimelde halve bouillonblokje, het kerriepoeder, de sojasaus, de azijn, de suiker, de sesamolie, de erwten en de in ringetjes gesneden wortelen. Breng aan de kook en laat op zacht vuur sudderen.
  3. 3
    Bak ondertussen de visblokjes kort aan in een wok met de Chinese olie. Voeg van zodra de visblokjes wit geworden zijn, de saus toe en laat nog 2 min. sudderen.
  4. 4
    Bestrooi eventueel met gehakte peterselie of lente-uitjes en serveer meteen met rijst.
  1. 1
    Snij de visfilets in blokjes en leg ze in een schaal. Voeg de vermout toe, het geperste knoflookteentje en de geraspte gember. Meng goed, dek af en laat 30 min. rusten.
  2. 2
    Giet 30 cl water in een steelpan. Voeg het bindmiddel toe, het verkruimelde halve bouillonblokje, het kerriepoeder, de sojasaus, de azijn, de suiker, de sesamolie, de erwten en de in ringetjes gesneden wortelen. Breng aan de kook en laat op zacht vuur sudderen.
  3. 3
    Bak ondertussen de visblokjes kort aan in een wok met de Chinese olie. Voeg van zodra de visblokjes wit geworden zijn, de saus toe en laat nog 2 min. sudderen.
  4. 4
    Bestrooi eventueel met gehakte peterselie of lente-uitjes en serveer meteen met rijst.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 362; energie (kCal): 87; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 3,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 334,52
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 362; energie (kCal): 87; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 3,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 334,52
Aziatisch
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
    3 × +/- 330 gr
  • Noilly Prat Vermouth Dry 18% Alc
    75 cl
    - €1
  • Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    28 gr
    2de tegen -60%
  • Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
    250 gr
  • Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
  • Santa Maria Kruiden | Kerrie | Sterk
    37 gr
    2de tegen -60%
  • Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
  • Delhaize Sesamolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    Bio
    • Bonduelle Doperwten | 1+1
      2 x 280 gr
      Promo
    • Delhaize Zonnebloemolie | Bio
      50 cl
      Bio
      • Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
        1 st
      • Santa Maria Kruiden | Peterselie
        8 gr
        2de tegen -60%
      • Reeds in je keuken

      • Delhaize Lookbol | Netje
        75 gr
      • Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
        12 x 10 gr
      • Delhaize Natuurazijn
        1,5 l
      • Valvert Mineraalwater | Niet bruisend | PET
        6 x 1,5 l
        -10% voor 4 Online

      Totaal:

      +/-€79,45