Recept zoekresultatenVenusschelpen met Guinness
Delhaize logo
  • Venusschelpen met Guinness

Venusschelpen met Guinness

Venusschelpen met Guinness
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 kg venusschelpen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bot platte peterselie
  • 2 cl room 20% V.G.
  • 1 dl Guinness
  • 1 el boter
  • peper
  • 2 kg venusschelpen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bot platte peterselie
  • 2 cl room 20% V.G.
  • 1 dl Guinness
  • 1 el boter
  • peper

Begin met koken

: 20 min
1
Pel en snipper de uien fijn. Pel de knoflook en haal hem door de lookpers zodat je een puree krijgt. Hak de peterselie fijn en zet even apart.
2
Zet een grote pan op het vuur met de boter, de uien, de knoflookpuree en de helft van de peterselie en laat kort stoven. Voeg de room, de schelpen en het bier erbij. Plaats het deksel op de pot en laat op een hoog vuur garen gedurende 6 à 8 min, tot de schelpen openen.
3
Kruid met peper en zout en voeg de resterende peterselie toe. Serveer meteen.
1
Pel en snipper de uien fijn. Pel de knoflook en haal hem door de lookpers zodat je een puree krijgt. Hak de peterselie fijn en zet even apart.
2
Zet een grote pan op het vuur met de boter, de uien, de knoflookpuree en de helft van de peterselie en laat kort stoven. Voeg de room, de schelpen en het bier erbij. Plaats het deksel op de pot en laat op een hoog vuur garen gedurende 6 à 8 min, tot de schelpen openen.
3
Kruid met peper en zout en voeg de resterende peterselie toe. Serveer meteen.
Nutritionele informatie
Energie: 881 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Iers
Gluten vrij
Diner
Herfst
Hoofdgerecht