1
Bestrooi de kippenbouten met de kippenkruiden, peper en zout. Spoel de mosselen pro-per en ontdoe ze van alle vuil. Snijd de paprika’s overlangs in 2 en verwijder de steel en de zaadlijsten. Snijd de paprika in brunoise. Pel de ui en snijd hem in blokjes. Pel de look, verwijder het binnenste. Snijd de chorizo in plakken van 1/2 cm.
2
Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de kippenbouten aan alle zijden aan. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Bak de chorizo kort aan, haal ze uit de pan en houd ze apart. Bak in dezelfde pan op een hevig vuur de inktvisringen tot ze een korstje hebben, haal ze ook uit de pan en houd apart. Doe hetzelfde met de rode garnalen.
3
Voeg de rest van de olie toe en stoof de ui aan samen met de geperste look. Voeg hier ook de paprikablokjes aan toe. Kruid met het saffraan- en paprikapoeder, peper en zout.
4
Voeg de rijst toe en laat deze even meestoven tot de korrels glazig zijn. Blus met de witte wijn en bevochtig nadien met de bouillon. Meng alles goed door elkaar en voeg de kip-penbouten en de chorizo toe. Laat 15 minuten samen garen en roer regelmatig om.
5
Voeg nu de mosselen, de inktvisringen, de garnalen en de erwtjes toe. Laat nog even goed doorwarmen zodat de mosselen opengaan en de garnalen gaar zijn. Voeg indien nodig nog wat extra visfond toe.
1
Bestrooi de kippenbouten met de kippenkruiden, peper en zout. Spoel de mosselen pro-per en ontdoe ze van alle vuil. Snijd de paprika’s overlangs in 2 en verwijder de steel en de zaadlijsten. Snijd de paprika in brunoise. Pel de ui en snijd hem in blokjes. Pel de look, verwijder het binnenste. Snijd de chorizo in plakken van 1/2 cm.
2
Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de kippenbouten aan alle zijden aan. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Bak de chorizo kort aan, haal ze uit de pan en houd ze apart. Bak in dezelfde pan op een hevig vuur de inktvisringen tot ze een korstje hebben, haal ze ook uit de pan en houd apart. Doe hetzelfde met de rode garnalen.
3
Voeg de rest van de olie toe en stoof de ui aan samen met de geperste look. Voeg hier ook de paprikablokjes aan toe. Kruid met het saffraan- en paprikapoeder, peper en zout.
4
Voeg de rijst toe en laat deze even meestoven tot de korrels glazig zijn. Blus met de witte wijn en bevochtig nadien met de bouillon. Meng alles goed door elkaar en voeg de kip-penbouten en de chorizo toe. Laat 15 minuten samen garen en roer regelmatig om.
5
Voeg nu de mosselen, de inktvisringen, de garnalen en de erwtjes toe. Laat nog even goed doorwarmen zodat de mosselen opengaan en de garnalen gaar zijn. Voeg indien nodig nog wat extra visfond toe.