Delhaize logo
  • Paëlla
Paëlla

Paëlla

30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 200 g chorizo
  • 500 g mosselen
  • 200 g inktvisringen
  • 500 g arboriorijst
  • 1/4 bosje bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g diepvrieserwten
  • 1 portie saffraanpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el kippenkruiden
  • 1,5 l kippenfond
  • 2 dl olijfolie
  • 8 kippenbouten
  • 8 rode garnalen
  • 1 ui
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • peper
  • 200 g chorizo
  • 500 g mosselen
  • 200 g inktvisringen
  • 500 g arboriorijst
  • 1/4 bosje bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g diepvrieserwten
  • 1 portie saffraanpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el kippenkruiden
  • 1,5 l kippenfond
  • 2 dl olijfolie
  • 8 kippenbouten
  • 8 rode garnalen
  • 1 ui

Begin met koken

: 60 min.
1
Bestrooi de kippenbouten met de kippenkruiden, peper en zout. Spoel de mosselen pro-per en ontdoe ze van alle vuil. Snijd de paprika’s overlangs in 2 en verwijder de steel en de zaadlijsten. Snijd de paprika in brunoise. Pel de ui en snijd hem in blokjes. Pel de look, verwijder het binnenste. Snijd de chorizo in plakken van 1/2 cm.
2
Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de kippenbouten aan alle zijden aan. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Bak de chorizo kort aan, haal ze uit de pan en houd ze apart. Bak in dezelfde pan op een hevig vuur de inktvisringen tot ze een korstje hebben, haal ze ook uit de pan en houd apart. Doe hetzelfde met de rode garnalen.
3
Voeg de rest van de olie toe en stoof de ui aan samen met de geperste look. Voeg hier ook de paprikablokjes aan toe. Kruid met het saffraan- en paprikapoeder, peper en zout.
4
Voeg de rijst toe en laat deze even meestoven tot de korrels glazig zijn. Blus met de witte wijn en bevochtig nadien met de bouillon. Meng alles goed door elkaar en voeg de kip-penbouten en de chorizo toe. Laat 15 minuten samen garen en roer regelmatig om.
5
Voeg nu de mosselen, de inktvisringen, de garnalen en de erwtjes toe. Laat nog even goed doorwarmen zodat de mosselen opengaan en de garnalen gaar zijn. Voeg indien nodig nog wat extra visfond toe.
1
Bestrooi de kippenbouten met de kippenkruiden, peper en zout. Spoel de mosselen pro-per en ontdoe ze van alle vuil. Snijd de paprika’s overlangs in 2 en verwijder de steel en de zaadlijsten. Snijd de paprika in brunoise. Pel de ui en snijd hem in blokjes. Pel de look, verwijder het binnenste. Snijd de chorizo in plakken van 1/2 cm.
2
Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de kippenbouten aan alle zijden aan. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Bak de chorizo kort aan, haal ze uit de pan en houd ze apart. Bak in dezelfde pan op een hevig vuur de inktvisringen tot ze een korstje hebben, haal ze ook uit de pan en houd apart. Doe hetzelfde met de rode garnalen.
3
Voeg de rest van de olie toe en stoof de ui aan samen met de geperste look. Voeg hier ook de paprikablokjes aan toe. Kruid met het saffraan- en paprikapoeder, peper en zout.
4
Voeg de rijst toe en laat deze even meestoven tot de korrels glazig zijn. Blus met de witte wijn en bevochtig nadien met de bouillon. Meng alles goed door elkaar en voeg de kip-penbouten en de chorizo toe. Laat 15 minuten samen garen en roer regelmatig om.
5
Voeg nu de mosselen, de inktvisringen, de garnalen en de erwtjes toe. Laat nog even goed doorwarmen zodat de mosselen opengaan en de garnalen gaar zijn. Voeg indien nodig nog wat extra visfond toe.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Gluten vrij
Kids,Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Chorizo

Argal

Chorizo

4 × 60 gr

€8,00

Hangcultuur Mosselen | Zeeuws

Delhaize

Hangcultuur Mosselen | Zeeuws

1 kg

€4,99

Inktvisringen

Delhaize

Inktvisringen

2 × +/- 195 gr

+/-€7,78

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

Hak

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

230 gr

€2,39

Kruiden | Saffraan | Draad

Delhaize

Kruiden | Saffraan | Draad

0,5 gr

€6,25

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

36 gr

€1,35

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Braadkip | 900G-1400G

Delhaize

Braadkip | 900G-1400G

2 × +/- 1,2 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€10,06

Roze garnalen

Delhaize

Roze garnalen

2 × 150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€7,98

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Paprika | Snack

Delhaize

Paprika | Snack

2 × 175 gr

€4,98

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Bouillon | Gevogelte | Bio

Maggi

Bouillon | Gevogelte | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€63,34