Velouté van witte boontjes met knapperig spek

Gemiddeld
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 500 g witte ("lingot") bioboontjes
- 1 lookbol
- 50 g gerookt spek
- 1,2 l kippenfond
- 1 takje tijm
- olijfolie
- peper
- 2 takjes selderij
- 2 wortelen
- 1 kl natriumbicarbonaat
- 1 bosje jonge ui
- 4 dikke stukken hoevespek
- 1 cm verse gember
- 5 cm prei
- 1 kruidentuiltje
- 1 mespunt korianderzaadjes
- 500 g witte ("lingot") bioboontjes
- 1 lookbol
- 50 g gerookt spek
- 1,2 l kippenfond
- 1 takje tijm
- olijfolie
- peper
- 2 takjes selderij
- 2 wortelen
- 1 kl natriumbicarbonaat
- 1 bosje jonge ui
- 4 dikke stukken hoevespek
- 1 cm verse gember
- 5 cm prei
- 1 kruidentuiltje