Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenVelouté van witte boontjes met knapperig spek
Delhaize logo
  • Velouté van witte boontjes met knapperig spek
Velouté van witte boontjes met knapperig spek

Velouté van witte boontjes met knapperig spek

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g witte ("lingot") bioboontjes
  • 1 lookbol
  • 50 g gerookt spek
  • 1,2 l kippenfond
  • 1 takje tijm
  • olijfolie
  • peper
  • 2 takjes selderij
  • 2 wortelen
  • 1 kl natriumbicarbonaat
  • 1 bosje jonge ui
  • 4 dikke stukken hoevespek
  • 1 cm verse gember
  • 5 cm prei
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 mespunt korianderzaadjes
  • 500 g witte ("lingot") bioboontjes
  • 1 lookbol
  • 50 g gerookt spek
  • 1,2 l kippenfond
  • 1 takje tijm
  • olijfolie
  • peper
  • 2 takjes selderij
  • 2 wortelen
  • 1 kl natriumbicarbonaat
  • 1 bosje jonge ui
  • 4 dikke stukken hoevespek
  • 1 cm verse gember
  • 5 cm prei
  • 1 kruidentuiltje

Begin met koken

: 2 uur 10 minuten (24 uur vooraf voor de boontjes) + 15 min. kooktijd
1
Laat de witte boontjes 24 uur weken in koud water met het natriumbicarbonaat. Giet daarna het water weg.
2
Dompel de boontjes, de knoflookbol, het spek, de tijm, de wortel, de jonge ui en het takje selder onder in een pan met de gevogeltebouillon. Laat ± 1 uur koken op een zacht vuurtje.
3
Zodra de boontjes gaar zijn, verwijder je het spek, de tijm, de wortel, de selder en de look. Mix alles.
4
Wat het spek betreft: doe alle ingrediënten in een pan, overgiet met water en laat afgedekt koken gedurende 2 uur. Zodra het spek goed zacht is, laat je het uitlekken en laat je de kanten in olijfolie bruin bakken in een hete pan.
5
Kies diepe borden; schenk eerst de velouté in. Het spek komt erop met zijn knapperige zijde en een jonge, gekaramelliseerde ui er bovenop.
1
Laat de witte boontjes 24 uur weken in koud water met het natriumbicarbonaat. Giet daarna het water weg.
2
Dompel de boontjes, de knoflookbol, het spek, de tijm, de wortel, de jonge ui en het takje selder onder in een pan met de gevogeltebouillon. Laat ± 1 uur koken op een zacht vuurtje.
3
Zodra de boontjes gaar zijn, verwijder je het spek, de tijm, de wortel, de selder en de look. Mix alles.
4
Wat het spek betreft: doe alle ingrediënten in een pan, overgiet met water en laat afgedekt koken gedurende 2 uur. Zodra het spek goed zacht is, laat je het uitlekken en laat je de kanten in olijfolie bruin bakken in een hete pan.
5
Kies diepe borden; schenk eerst de velouté in. Het spek komt erop met zijn knapperige zijde en een jonge, gekaramelliseerde ui er bovenop.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Overig
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lange witte bonen | Bio

Delhaize

Lange witte bonen | Bio

500 gr

Bio

€3,09

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

Herta

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

2 × 100 gr

€4,58

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Bicarbonaat

La Baleine

Bicarbonaat

400 gr

€3,45

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€26,50