Recept zoekresultatenVeggie burgers met halloumi, veldsla en wortelpuree
Delhaize logo
  • Veggie burgers met halloumi, veldsla en wortelpuree
    D

Veggie burgers met halloumi, veldsla en wortelpuree

door Simply Morane
Veggie burgers met halloumi, veldsla en wortelpureeD
Gemiddeld
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 hazelnoot burger Delhaize
  • 3 eieren
  • 4 grote wortelen
  • 20 g veldsla
  • 225 g halloumi (1 blok)
  • 1 dl volle melk
  • 2 el verse kaas in een vlootje
  • 10 g verse gist
  • 500 g bloem
  • 60 g kristalsuiker
  • 3 kl honing
  • 1 el lijnzaad
  • 70 g boter
  • 2 el olijfolie
  • Kruidenmix ‘Chili Explosion’ Santa Maria (molen)
  • peper
  • zout
  • 4 hazelnoot burger Delhaize
  • 3 eieren
  • 4 grote wortelen
  • 20 g veldsla
  • 225 g halloumi (1 blok)
  • 1 dl volle melk
  • 2 el verse kaas in een vlootje
  • 10 g verse gist
  • 500 g bloem
  • 60 g kristalsuiker
  • 3 kl honing
  • 1 el lijnzaad
  • 70 g boter
  • 2 el olijfolie
  • Kruidenmix ‘Chili Explosion’ Santa Maria (molen)

Begin met koken

: 50 min. (+ 1 u 30 min. rusttijd)
1
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Stoom ze (of kook ze in kokend water) tot ze mals zijn en mix ze fijn tot puree.
2
Meng 100 g wortelpuree in de keukenrobot met de bloem, de melk, de gist, de suiker, 2 eieren en de malse boter. Kneed gedurende 2 à 3 min., voeg ½ kl zout toe en meng nog 2 min. Dek het deeg af en laat het 1 à 2 u op een warme plek rijzen.
3
Kneed het deeg opnieuw, vorm 8 buns en plet ze lichtjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de buns over, dek ze af met een keukendoek en laat ze 30 min. rijzen.
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de buns in met losgeklopt ei en bestrooi ze met lijnzaadjes. Schuif ze 10 à 12 min. in de oven.
5
Maak intussen de saus: meng de rest van de wortelpuree met de verse kaas, 1 kl honing, zout, peper en chili naar eigen smaak.
6
Snijd de halloumi in sneetjes. Bak ze samen met de burgers goudbruin, in een grote braadpan met de olijfolie, chili en honing (overgiet enkel de halloumi met honing).
7
Garneer de buns met de wortelsaus, de burgers, de gegrilde halloumi en veldsla.
1
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Stoom ze (of kook ze in kokend water) tot ze mals zijn en mix ze fijn tot puree.
2
Meng 100 g wortelpuree in de keukenrobot met de bloem, de melk, de gist, de suiker, 2 eieren en de malse boter. Kneed gedurende 2 à 3 min., voeg ½ kl zout toe en meng nog 2 min. Dek het deeg af en laat het 1 à 2 u op een warme plek rijzen.
3
Kneed het deeg opnieuw, vorm 8 buns en plet ze lichtjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de buns over, dek ze af met een keukendoek en laat ze 30 min. rijzen.
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de buns in met losgeklopt ei en bestrooi ze met lijnzaadjes. Schuif ze 10 à 12 min. in de oven.
5
Maak intussen de saus: meng de rest van de wortelpuree met de verse kaas, 1 kl honing, zout, peper en chili naar eigen smaak.
6
Snijd de halloumi in sneetjes. Bak ze samen met de burgers goudbruin, in een grote braadpan met de olijfolie, chili en honing (overgiet enkel de halloumi met honing).
7
Garneer de buns met de wortelsaus, de burgers, de gegrilde halloumi en veldsla.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 257 kcal - Vetten: 13,5 g - Koolhydraten: 24,9 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 7,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 257 kcal - Vetten: 13,5 g - Koolhydraten: 24,9 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 7,8 g
Vegetarisch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Burger
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Veldsla
Delhaize Veldsla
45 gr
0
99
Halloumi kaas | Classic
Alambra Halloumi kaas | Classic
225 gr
3
99
Melk | Volle
Campina Melk | Volle
6 x 1 l
2de tegen -50%
11
29
Smeerkaas | Original
Philadelphia Smeerkaas | Original
235 gr
2de tegen -50%
2
99
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
89
Honing | Algarve
Meli Honing | Algarve
340 gr
1+1 gratis
4
99
Lijnzaadmix | Chia | Sesam | Bio
RAW Organic Food Lijnzaadmix | Chia | Sesam | Bio
250 gr
Bio
    3
    05
    Kruiden | Guacamole
    Old El Paso Kruiden | Guacamole
    20 gr
    2
    35

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    39
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
    Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
    Balade Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
    250 gr
    2+1 gratis
    4
    59
    Olijfolie | Extra vierge
    Delhaize Olijfolie | Extra vierge
    50 cl
    5
    85
    Peper | Groen
    Delhaize Peper | Groen
    30 gr
    2
    35
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €36,22