Recept zoekresultatenLinzensalade met aubergines en burratabollen
Recept zoekresultatenLinzensalade met aubergines en burratabollen
  • Linzensalade met aubergines en burratabollen
    Nutri-Score A

Linzensalade met aubergines en burratabollen

door Line Couvreur
Linzensalade met aubergines en burratabollenA
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 300 g kerstomaten
  • 450 g kleine aubergines
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 300 g groene linzen
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 bollen burrata di bufala
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1/2 el rietsuiker
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 300 g kerstomaten
  • 450 g kleine aubergines
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 300 g groene linzen
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 bollen burrata di bufala
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1/2 el rietsuiker
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. (+ 25 min. kooktijd)
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines overlangs in 4, prik hier en daar met een mes in het vruchtvlees en verdeel ze over de ovenplaat. Voeg de kerstomaten toe (prik ze in zodat ze niet barsten), kruid met zout en besprenkel alles met 2 el olijfolie. Bestrooi de tomaten met rietsuiker. Schuif 30 min. in de oven.
  2. 2
    Doe de linzen in een kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Laat 20 à 25 min. pruttelen. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Meng ze met de gesnipperde lente-uitjes, 2 el olijfolie, peper en zout.
  3. 3
    Plet een 10-tal gegrilde tomaten in een kom met 4 el olijfolie en de balsamicoazijn. Breng verder op smaak.
  4. 4
    Dresseer de linzen op een dienschotel met de aubergines, de rest van de kerstomaten en de burratabollen. Besprenkel met de tomatendressing en werk af met basilicum.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines overlangs in 4, prik hier en daar met een mes in het vruchtvlees en verdeel ze over de ovenplaat. Voeg de kerstomaten toe (prik ze in zodat ze niet barsten), kruid met zout en besprenkel alles met 2 el olijfolie. Bestrooi de tomaten met rietsuiker. Schuif 30 min. in de oven.
  2. 2
    Doe de linzen in een kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Laat 20 à 25 min. pruttelen. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Meng ze met de gesnipperde lente-uitjes, 2 el olijfolie, peper en zout.
  3. 3
    Plet een 10-tal gegrilde tomaten in een kom met 4 el olijfolie en de balsamicoazijn. Breng verder op smaak.
  4. 4
    Dresseer de linzen op een dienschotel met de aubergines, de rest van de kerstomaten en de burratabollen. Besprenkel met de tomatendressing en werk af met basilicum.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 136 kcal - Vetten: 4,2 g - Koolhydraten: 13,6 g - Vezels: 3,7 g - Eiwitten: 8,8 g
Italiaans
Vegetarisch
Veggie - moins de 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Delhaize Kerstomaten | Mix
    2 × 250 gr
    3 voor €5
    2
    59
  • Delhaize Aubergine
    1 st
    0
    79
  • Delhaize Jonge uien | Bussel
    1 st
    1
    09
  • Bonduelle Linzen
    310 gr
    3+1 gratis
    2
    29
  • Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    -10% voor 3
    3
    35
  • Fattorie Garofalo Kaas | Burrata bufala
    125 gr
    3
    59
  • Delhaize Rietsuiker | Fairtrade
    500 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    69
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
    25 cl
    1
    89
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35

Totaal:

€17,98