OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenVeggie Lasagne
Recept zoekresultatenVeggie Lasagne
Delhaize logo
  • Veggie Lasagne
    B

Veggie Lasagne

Veggie LasagneB
Makkelijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 2 tomaten
  • 250 g witte champignons
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 80 g bloem
  • 9 feuilles lasagnevellen
  • 1 l volle melk
  • 125 g mozarella
  • 1 dl olijfolie
  • 100 g boter
  • 2 takjes oregano
  • 3 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 4 kl Santa Maria koriander en chili
  • 1/2 kl geraspte nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 2 tomaten
  • 250 g witte champignons
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 80 g bloem
  • 9 feuilles lasagnevellen
  • 1 l volle melk
  • 125 g mozarella
  • 1 dl olijfolie
  • 100 g boter
  • 2 takjes oregano

Begin met koken

35 min. + 30 min.
1
Verwarm de oven op 175°C.
2
Snijd de aubergine, de courgette, de zoete aardappeltje, de selder en de tomaten in blokjes. De champignons in kwartjes. Houd alles apart.
3
Pel en snijd de ajuin fijn. Stoof de ajuin aan in olijfolie en pers er het lookteentje bij. Laat 5 minuten zachtjes stoven en voeg er dan de courgette, de aubergine, de selder, de champignons en de zoete aardappel bij. Laat terug een 5 tal minuten stoven. Voeg daarna de tomaten in blik, de verse tijm en de oregano toe. Meng het geheel door elkaar en kruid goed af met de kruidenmengeling. Laat zachtjes koken.
4
Voor de bechamelsaus smelt je de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat onder voortdurend roeren met een klopper de massa doorwarmen tot wanneer je een koekjes geur ruikt. Voeg nu geleidelijk aan, onder voortdurend mengen, geleidelijk aan de melk toe. Laat op zacht vuur 2 minuten verdikken. Kruid de saus goed af met peper en nootmuskaat en houd ze apart.
5
Bouw de lasagne op in een diepe ovenschaal. Start met een beetje tomatensaus en daarbovenop 3 lasagnevellen. Deze bedek je dan weer met een laagje bechamelsaus. Herhaal alle stappen nog 2 keer en eindig met de bechamelsaus. Snijd de mozzarella in dunne plakken en dek af ermee. Bak de lasagne 30 minuten in de oven.
6
Serveer warm.
1
Verwarm de oven op 175°C.
2
Snijd de aubergine, de courgette, de zoete aardappeltje, de selder en de tomaten in blokjes. De champignons in kwartjes. Houd alles apart.
3
Pel en snijd de ajuin fijn. Stoof de ajuin aan in olijfolie en pers er het lookteentje bij. Laat 5 minuten zachtjes stoven en voeg er dan de courgette, de aubergine, de selder, de champignons en de zoete aardappel bij. Laat terug een 5 tal minuten stoven. Voeg daarna de tomaten in blik, de verse tijm en de oregano toe. Meng het geheel door elkaar en kruid goed af met de kruidenmengeling. Laat zachtjes koken.
4
Voor de bechamelsaus smelt je de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat onder voortdurend roeren met een klopper de massa doorwarmen tot wanneer je een koekjes geur ruikt. Voeg nu geleidelijk aan, onder voortdurend mengen, geleidelijk aan de melk toe. Laat op zacht vuur 2 minuten verdikken. Kruid de saus goed af met peper en nootmuskaat en houd ze apart.
5
Bouw de lasagne op in een diepe ovenschaal. Start met een beetje tomatensaus en daarbovenop 3 lasagnevellen. Deze bedek je dan weer met een laagje bechamelsaus. Herhaal alle stappen nog 2 keer en eindig met de bechamelsaus. Snijd de mozzarella in dunne plakken en dek af ermee. Bak de lasagne 30 minuten in de oven.
6
Serveer warm.
Nutritionele informatie
B
Energie: 676 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gegrilde Aubergines
Delhaize Gegrilde Aubergines
500 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
25
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Zoete | Aardappelen
Delhaize Zoete | Aardappelen
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
3
15
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Tomaten | Gepeld
Delhaize Tomaten | Gepeld
800 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
Delhaize Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
250 gr
Bio
    1
    65
    Melk | Verse | Volle | Bio
    Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
    1 l
    Bio
      1
      89
      Mozzarella | Bol
      Delhaize Mozzarella | Bol
      125 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      80
      Boter | Zacht | Ardens
      Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
      250 gr
      3
      95
      Kruiden | Oregano
      Santa Maria Kruiden | Oregano
      5 gr
      2
      95
      Kruiden | Tijm
      Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      2
      75
      Kruiden | Koriander | Blaadjes
      Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
      10 gr
      2
      95
      Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
      35 gr
      4
      99

      Reeds in je keuken

      Bloem | Fijngebak
      Anco Bloem | Fijngebak
      1 kg
      1
      29
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      4
      29
      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      6
      35
      Totaal:
      €35,28