Recept zoekresultatenVegetarische korma met kokosmelk
Delhaize logo
  • Vegetarische korma met kokosmelk

Vegetarische korma met kokosmelk

Vegetarische korma met kokosmelk
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 720 g cannellini-bonen (in blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 40 dl kokosmelk
  • 15 dl water
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk verse gember
  • 2 rode chilipepers
  • 50 g amandelpoeder
  • 2 kardemompeulen
  • 3 el arachideolie
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 1,5 kl komijn
  • 1/2 kl gemalen kaneel
  • 1,5 kl gemalen koriander
  • 2 lente-uitjes
  • peper
  • 720 g cannellini-bonen (in blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 40 dl kokosmelk
  • 15 dl water
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk verse gember
  • 2 rode chilipepers
  • 50 g amandelpoeder
  • 2 kardemompeulen
  • 3 el arachideolie
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 1,5 kl komijn
  • 1/2 kl gemalen kaneel
  • 1,5 kl gemalen koriander
  • 2 lente-uitjes

Begin met koken

: 20 min. + 10 min. kooktijd
1
Hak de uien en doe ze met de olie in een stoofpot. Stoof ze op zacht vuur aan en voeg de gehakte looktenen toe, evenals de fijngesneden chilipepers en de geraspte gember. Bestrooi met al de specerijen, roer 1 min., dek dan af en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
2
Giet ondertussen de bonen (of de kikkererwten) af en spoel ze overvloedig onder koud water.
3
Doe ze bij in de stoofpot, voeg de kokosmelk toe, het water en de suiker. Breng aan de kook en laat, met deksel, 10 min. op heel zacht vuur sudderen.
4
Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met de gehakte lente-uitjes. Serveer met basmatirijst en naanbrood.
1
Hak de uien en doe ze met de olie in een stoofpot. Stoof ze op zacht vuur aan en voeg de gehakte looktenen toe, evenals de fijngesneden chilipepers en de geraspte gember. Bestrooi met al de specerijen, roer 1 min., dek dan af en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
2
Giet ondertussen de bonen (of de kikkererwten) af en spoel ze overvloedig onder koud water.
3
Doe ze bij in de stoofpot, voeg de kokosmelk toe, het water en de suiker. Breng aan de kook en laat, met deksel, 10 min. op heel zacht vuur sudderen.
4
Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met de gehakte lente-uitjes. Serveer met basmatirijst en naanbrood.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Vegan
Romantisch diner,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Gember | Bio
150 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte bonen | Tomatensaus
Hak Witte bonen | Tomatensaus
2 × 360 gr
1+1 gratis
2
19
Kokosmelk
Delhaize Kokosmelk
4 × 1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
5
15
Kruiden | Kardemom | Peulen
Santa Maria Kruiden | Kardemom | Peulen
11 gr
2
19
Cassonade | Bruin
Candico Cassonade | Bruin
1 kg
3
09
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Kruiden | Kaneel | Stokjes
Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
13 gr
1
19
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Evian Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 50 cl
-20% voor 3
4
69
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Arachideolie
Vandemoortele Arachideolie
1 l
6
29
Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr
Bio
    4
    25
    Totaal:
    €32,60