Recept zoekresultatenVegetarische korma met kokosmelk
Delhaize logo
  • Vegetarische korma met kokosmelk
Vegetarische korma met kokosmelk

Vegetarische korma met kokosmelk

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 720 g cannellini-bonen (in blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 40 dl kokosmelk
  • 15 dl water
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk verse gember
  • 2 rode chilipepers
  • 50 g amandelpoeder
  • 2 kardemompeulen
  • 3 el arachideolie
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 1,5 kl komijn
  • 1/2 kl gemalen kaneel
  • 1,5 kl gemalen koriander
  • 2 lente-uitjes
  • peper
  • 720 g cannellini-bonen (in blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 40 dl kokosmelk
  • 15 dl water
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk verse gember
  • 2 rode chilipepers
  • 50 g amandelpoeder
  • 2 kardemompeulen
  • 3 el arachideolie
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 1,5 kl komijn
  • 1/2 kl gemalen kaneel
  • 1,5 kl gemalen koriander
  • 2 lente-uitjes

Begin met koken

: 20 min. + 10 min. kooktijd
1
Hak de uien en doe ze met de olie in een stoofpot. Stoof ze op zacht vuur aan en voeg de gehakte looktenen toe, evenals de fijngesneden chilipepers en de geraspte gember. Bestrooi met al de specerijen, roer 1 min., dek dan af en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
2
Giet ondertussen de bonen (of de kikkererwten) af en spoel ze overvloedig onder koud water.
3
Doe ze bij in de stoofpot, voeg de kokosmelk toe, het water en de suiker. Breng aan de kook en laat, met deksel, 10 min. op heel zacht vuur sudderen.
4
Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met de gehakte lente-uitjes. Serveer met basmatirijst en naanbrood.
1
Hak de uien en doe ze met de olie in een stoofpot. Stoof ze op zacht vuur aan en voeg de gehakte looktenen toe, evenals de fijngesneden chilipepers en de geraspte gember. Bestrooi met al de specerijen, roer 1 min., dek dan af en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
2
Giet ondertussen de bonen (of de kikkererwten) af en spoel ze overvloedig onder koud water.
3
Doe ze bij in de stoofpot, voeg de kokosmelk toe, het water en de suiker. Breng aan de kook en laat, met deksel, 10 min. op heel zacht vuur sudderen.
4
Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met de gehakte lente-uitjes. Serveer met basmatirijst en naanbrood.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Vegan
Romantisch diner,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte bonen | Tomatensaus

Hak

Witte bonen | Tomatensaus

2 × 360 gr

€4,38

Kokosmelk

Delhaize

Kokosmelk

10 × 40 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€9,90

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Knoflook | Netje

Delhaize

Knoflook | Netje

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Totaal:
€27,78