Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijstPT15M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h0c/hda/9173534015518.jpg2 eetlepels arachideolie1 eetlepel bloem1 zakje diepgevroren scharrolletjes uit de Stille Oceaangehakte verse koriander4 stengels groene selder2 grote wortelen50 cl kokosmelkpeper2 preiwittenspecerijenmolen "lime pepper" (Santa Maria)2 potjes visfond Delhaize (19 cl per bokaal)250 g wilde rijst (zakjes om te koken)
Leg de vis in een vergiet en laat volledig ontdooien.
Snij de groenten fijn. Verwarm de olie in een grote, diepe pan en stoof er de groenten in aan op zacht vuur. Dek af en laat 5 min. stoven.
Bestrooi met bloem en met enkele draaien van de "lime pepper" molen. Meng 1 min. Doe er de visfond bij, meng goed en voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
Leg de scharrolletjes in de saus, breng terug aan de kook en reken dan 5 min. gaartijd op zacht vuur.
Neem van het vuur, breng op smaak en serveer in diepe borden. Bestrooi met gehakte koriander. Geef er wilde rijst bij die je gelijktijdig gekookt hebt.
Kooktip
Laat de visrolletjes niet langer dan 5 min. koken, zo blijven ze vast en smaakvol.