Recept zoekresultatenVarkensmedaillons met appels en pastinaakpuree
Recept zoekresultatenVarkensmedaillons met appels en pastinaakpuree
Delhaize logo
  • Varkensmedaillons met appels en pastinaakpuree
    Nutri-Score A

Varkensmedaillons met appels en pastinaakpuree

Varkensmedaillons met appels en pastinaakpureeA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 varkensmedaillons
  • 4 pastinaken
  • 1 l melk
  • 1 teentje knoflook
  • 3 gekke appelen
  • enkele blaadjes verse salie
  • 2 afgestreken el suiker
  • 2 g boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • 4 varkensmedaillons
  • 4 pastinaken
  • 1 l melk
  • 1 teentje knoflook
  • 3 gekke appelen
  • enkele blaadjes verse salie
  • 2 afgestreken el suiker
  • 2 g boter
  • nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 35 min
  1. 1
    Neem het vlees uit de koelkast.
  2. 2
    Schil en snij de pastinaken in stukken. Doe ze in een kookpot, voeg de melk en het fijngesneden lookteentje toe. Breng langzaam aan de kook, roer af en toe. Laat 20 minuten op zacht vuur sudderen.
  3. 3
    Schil en snij de appels intussen in stukken en bak ze goudbruin in een klontje gesmolten boter in een grote pan op vrij hoog vuur. Bestrooi met suiker en voeg de fijngehakte salie toe.
  4. 4
    Bak ook de varkensmedaillons goudbruin in een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
  5. 5
    Giet de pastinaken af, maar bewaar 15 cl van de melk. Giet die melk bij de pastinaken en stamp fijn met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout en voeg een snuifje nootmuskaat toe.
  6. 6
    Serveer alles warm.
  1. 1
    Neem het vlees uit de koelkast.
  2. 2
    Schil en snij de pastinaken in stukken. Doe ze in een kookpot, voeg de melk en het fijngesneden lookteentje toe. Breng langzaam aan de kook, roer af en toe. Laat 20 minuten op zacht vuur sudderen.
  3. 3
    Schil en snij de appels intussen in stukken en bak ze goudbruin in een klontje gesmolten boter in een grote pan op vrij hoog vuur. Bestrooi met suiker en voeg de fijngehakte salie toe.
  4. 4
    Bak ook de varkensmedaillons goudbruin in een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
  5. 5
    Giet de pastinaken af, maar bewaar 15 cl van de melk. Giet die melk bij de pastinaken en stamp fijn met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout en voeg een snuifje nootmuskaat toe.
  6. 6
    Serveer alles warm.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 362; energie (kCal): 87; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 5,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 753,59
Gluten vrij
Kids,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Ardeens gebraad | Sneden
    +/- 210 gr
    +/-€
    3
    08
  • Delhaize Pastinaak | Geschoond
    2 × 300 gr
    2
    19
  • Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
    1 l
    Bio
      1
      89
    • Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
      850 gr
      Bio
        3
        99
      • Santa Maria Kruiden | Salie
        6 gr
        -10% voor 3
        1
        75
      • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
        1 kg
        • Kleine Leeuw, kleine prijs
        0
        69
      • Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
        35 gr
        -10% voor 3
        4
        99
      • Reeds in je keuken

      • Delhaize Look | Netje | Bio
        100 gr
        Bio
          1
          29
        • Paysan Breton Boter | Gezouten
          125 gr
          2
          59
        • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
          35 gr
          -10% voor 3
          4
          29

        Totaal:

        +/-€20,77