Recept zoekresultatenVarkenshaasje met eekhoorntjesbrood en fourme d’Ambert
Delhaize logo
  • Varkenshaasje met eekhoorntjesbrood en fourme d’Ambert
    C
Varkenshaasje met eekhoorntjesbrood en fourme d’AmbertC

Varkenshaasje met eekhoorntjesbrood en fourme d’Ambert

Moeilijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 el boter
  • 125 g fourme d'Ambert
  • 10 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 e.l. olijfolie
  • 20 cl verse room
  • 2 kleine varkenshaasjes
  • peper
  • 2 sjalotten
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 el boter
  • 125 g fourme d'Ambert
  • 10 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 e.l. olijfolie
  • 20 cl verse room
  • 2 kleine varkenshaasjes
  • peper
  • 2 sjalotten

Begin met koken

1
Laat het eekhoorntjesbrood 30 min. op voorhand weken in een kom met warm water.
2
Verwarm de boter en de olie in een grote, diepe pan en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Neem ze uit de pan en fruit dan de fijngesnipperde sjalotten in dezelfde pan op zacht vuur.
4
Voeg na 5 min. de witte wijn toe, roer de aanbaksels los en leg het vlees in de pan. Dek af en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
5
Draai de varkenshaasjes om, voeg het eekhoorntjesbrood toe en laat nog 10 min. sudderen.
6
Prak de kaas met de room, meng en voeg toe aan de saus. Laat nog 5 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
7
Serveer de haasjes, gesneden in plakjes van 1 cm dikte, met de saus.
1
Laat het eekhoorntjesbrood 30 min. op voorhand weken in een kom met warm water.
2
Verwarm de boter en de olie in een grote, diepe pan en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Neem ze uit de pan en fruit dan de fijngesnipperde sjalotten in dezelfde pan op zacht vuur.
4
Voeg na 5 min. de witte wijn toe, roer de aanbaksels los en leg het vlees in de pan. Dek af en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
5
Draai de varkenshaasjes om, voeg het eekhoorntjesbrood toe en laat nog 10 min. sudderen.
6
Prak de kaas met de room, meng en voeg toe aan de saus. Laat nog 5 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
7
Serveer de haasjes, gesneden in plakjes van 1 cm dikte, met de saus.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 767; energie (kCal): 184; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 580,52
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 767; energie (kCal): 184; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 580,52
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

75 cl

€5,99

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Varkenshaasje | Rozemarijn

Delhaize

Varkenshaasje | Rozemarijn

+/- 500 gr

+/-€9,10

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Reeds in je keuken

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€17,05

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.