Recept zoekresultatenKoniginnenhapje met mosselen
Delhaize logo
  • Koniginnenhapje met mosselen
    C

Koniginnenhapje met mosselen

Koniginnenhapje met mosselenC
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 bladerdeeggebakjes om te vullen
  • 1 kg Super mosselen
  • 5 cl droge witte wijn
  • 250 g Parijse champignons
  • 1 el olijfolie
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 1/2 vetarm bouillonblokje van gevogelte
  • 10 cl verse room
  • 1 eierdooier
  • 2 el gehakte peterselie
  • peper
  • 3 el citroensap
  • 4 bladerdeeggebakjes om te vullen
  • 1 kg Super mosselen
  • 5 cl droge witte wijn
  • 250 g Parijse champignons
  • 1 el olijfolie
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 1/2 vetarm bouillonblokje van gevogelte
  • 10 cl verse room
  • 1 eierdooier
  • 2 el gehakte peterselie
  • peper
  • 3 el citroensap

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5 - 150°C en warm er dan de bladerdeeggebakjes even in op.
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
3
Doe de olie en 1/3 van het citroensap in een pan en stoof er de fijngesneden champignons in tot ze al hun vocht hebben vrijgegeven. Giet het mosselkookvocht door een heel fijne zeef en voeg warm water toe tot je in totaal 50 cl vloeistof hebt (voor 4 porties).
4
Laat de boter in een stoofpot smelten. Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en giet er, geleidelijk aan en al roerend, de bouillon bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje en de room toe, breng langzaam aan de kook, roer regelmatig. Laat 2 min. op zacht vuur indikken.
5
Voeg de uit de schelp gehaalde mosselen toe en de champignons. Neem van het vuur, voeg de eierdooier toe en roer krachtig.
6
Breng op smaak, voeg de peterselie toe en eventueel 1/3x of 2/3 van het citroensap (volgens eigen smaak). Vul de bladerdeeggebakjes en serveer meteen met rijst, puree of frieten.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 - 150°C en warm er dan de bladerdeeggebakjes even in op.
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
3
Doe de olie en 1/3 van het citroensap in een pan en stoof er de fijngesneden champignons in tot ze al hun vocht hebben vrijgegeven. Giet het mosselkookvocht door een heel fijne zeef en voeg warm water toe tot je in totaal 50 cl vloeistof hebt (voor 4 porties).
4
Laat de boter in een stoofpot smelten. Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en giet er, geleidelijk aan en al roerend, de bouillon bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje en de room toe, breng langzaam aan de kook, roer regelmatig. Laat 2 min. op zacht vuur indikken.
5
Voeg de uit de schelp gehaalde mosselen toe en de champignons. Neem van het vuur, voeg de eierdooier toe en roer krachtig.
6
Breng op smaak, voeg de peterselie toe en eventueel 1/3x of 2/3 van het citroensap (volgens eigen smaak). Vul de bladerdeeggebakjes en serveer meteen met rijst, puree of frieten.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 569; energie (kCal): 137; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 568,69
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 569; energie (kCal): 137; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 568,69
Frans
Vis - minder dan 3€
Diner
Zomer,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Koninginnenhapje | 4 stuks
Delhaize Koninginnenhapje | 4 stuks
140 gr
3
89
Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
1 kg
5
45
Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
50 cl
2de tegen -60%
34
99
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49

Reeds in je keuken

Olie | Zonnebloem
Delhaize Olie | Zonnebloem
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
2
05
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
59
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
39
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Totaal:
€54,14