Recept zoekresultatenVarkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Delhaize logo
  • Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn

Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g pruimen
  • 800 g varkensfiletgebraad
  • 2 takjes rozemarijn
  • 20 cl Bio appel- en pruimensap
  • 10 cl witte vermout
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • boter
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pruim | Reine claude
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2018062500019090000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Vermouth | Bianco | 15% vol.alc.
    1,5 l
    9,97 €/l
    €14,95
    S1981110600235070000
  • S1985082000096570000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. baktijd

    1. Smelt de boter in een grote, diepe pan en bak er het gebraad snel aan alle kanten mooi bruin in. Kruid met peper en zout en leg het op een bord.
    2. Giet de vermout in de pan, roer de aanbaksels los, voeg dan het fruitsap toe, evenals het bindmiddel. Roer met de garde en breng aan de kook. Leg het gebraad in de saus, voeg de hele takken rozemarijn toe, zet een deksel op de pan en laat 35 min. op zacht vuur sudderen. Draai het vlees regelmatig om.
    3. Halveer en ontpit de pruimen. Leg ze in de saus, meng, dek af en laat nog 5 min. extra sudderen.
    4. Verwijder de rozemarijn, breng op smaak met peper en zout en snij het gebraad in plakken. Serveer warm met aardappelpuree.

    Kooktip

    Onrijpe pruimen voeg je vroeger toe (10 min. voor het einde van de baktijd).

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pruim | Reine claude
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2018062500019090000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Vermouth | Bianco | 15% vol.alc.
    1,5 l
    9,97 €/l
    €14,95
    S1981110600235070000
  • S1985082000096570000