Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenVarkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Delhaize logo
  • Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn

Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn

Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g pruimen
  • 800 g varkensfiletgebraad
  • 2 takjes rozemarijn
  • 20 cl Bio appel- en pruimensap
  • 10 cl witte vermout
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • boter
  • peper
  • 400 g pruimen
  • 800 g varkensfiletgebraad
  • 2 takjes rozemarijn
  • 20 cl Bio appel- en pruimensap
  • 10 cl witte vermout
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • boter
  • peper

Begin met koken

: 15 min. + 40 min. baktijd
1
Smelt de boter in een grote, diepe pan en bak er het gebraad snel aan alle kanten mooi bruin in. Kruid met peper en zout en leg het op een bord.
2
Giet de vermout in de pan, roer de aanbaksels los, voeg dan het fruitsap toe, evenals het bindmiddel. Roer met de garde en breng aan de kook. Leg het gebraad in de saus, voeg de hele takken rozemarijn toe, zet een deksel op de pan en laat 35 min. op zacht vuur sudderen. Draai het vlees regelmatig om.
3
Halveer en ontpit de pruimen. Leg ze in de saus, meng, dek af en laat nog 5 min. extra sudderen.
4
Verwijder de rozemarijn, breng op smaak met peper en zout en snij het gebraad in plakken. Serveer warm met aardappelpuree.
1
Smelt de boter in een grote, diepe pan en bak er het gebraad snel aan alle kanten mooi bruin in. Kruid met peper en zout en leg het op een bord.
2
Giet de vermout in de pan, roer de aanbaksels los, voeg dan het fruitsap toe, evenals het bindmiddel. Roer met de garde en breng aan de kook. Leg het gebraad in de saus, voeg de hele takken rozemarijn toe, zet een deksel op de pan en laat 35 min. op zacht vuur sudderen. Draai het vlees regelmatig om.
3
Halveer en ontpit de pruimen. Leg ze in de saus, meng, dek af en laat nog 5 min. extra sudderen.
4
Verwijder de rozemarijn, breng op smaak met peper en zout en snij het gebraad in plakken. Serveer warm met aardappelpuree.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pruim
400 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ardens gebraad | Gekruid | Varken
Delhaize Ardens gebraad | Gekruid | Varken
+/- 850 gr
+/-€
12
32
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Sap | Appel | Vers
Innocent Sap | Appel | Vers
90 cl
3
09
Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout
Cinzano Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout
75 cl
7
15
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
39

Reeds in je keuken

Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Totaal:
+/-€26,50