Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenBladerdeegpakketje met kippenhaasjes, bospaddenstoelen en Luikse siroop
Delhaize logo
  • Bladerdeegpakketje met kippenhaasjes, bospaddenstoelen en Luikse siroop

Bladerdeegpakketje met kippenhaasjes, bospaddenstoelen en Luikse siroop

Bladerdeegpakketje met kippenhaasjes, bospaddenstoelen en Luikse siroop
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 6 vierkante bladerdeegplakjes
  • 1 ei
  • 12 kippenhaasjes
  • 1 pak diepgevroren gemengde bospaddenstoelen
  • 100 g Luikse siroop
  • 20 cl droge witte wijn
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el peterselie, gehakt
  • peper
  • zout
  • 6 vierkante bladerdeegplakjes
  • 1 ei
  • 12 kippenhaasjes
  • 1 pak diepgevroren gemengde bospaddenstoelen
  • 100 g Luikse siroop
  • 20 cl droge witte wijn
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el peterselie, gehakt
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
Verwarm de boter en de helft van de olie in een grote braadpan. Bak de kippenhaasjes snel aan beide kanten bruin op middelhoog vuur. Leg ze op een bord (ze moeten nog niet helemaal doorbakken zijn) en kruid met peper en zout.
2
Doe de nog bevroren paddenstoelen in dezelfde pan en laat ze enkele minuten stoven tot ze hun vocht vrijgeven. Laat ze uitlekken, snij de grootste in stukken en doe ze terug in de pan. Voeg de rest van de olie toe en stoof ze 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de peterselie toe, peper en zout en laat afkoelen.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg een langwerpig hoopje paddenstoelen diagonaal op elk deegvierkantje. Leg er 2 kippenhaasjes op en vouw het deeg zodanig dat de vulling volledig ingepakt is. Draai de pakketjes om, smeer ze in met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Leg ze (met het bakpapier) op het ovenrooster en laat ze in 20 min. bruin bakken in de oven.
4
Giet ondertussen de witte wijn, de Luikse siroop en het bindmiddel in een steelpan. Breng aan de kook en laat 20 min. zacht koken. Breng op smaak.
5
Serveer warm met preistoemp bvb.
1
Verwarm de boter en de helft van de olie in een grote braadpan. Bak de kippenhaasjes snel aan beide kanten bruin op middelhoog vuur. Leg ze op een bord (ze moeten nog niet helemaal doorbakken zijn) en kruid met peper en zout.
2
Doe de nog bevroren paddenstoelen in dezelfde pan en laat ze enkele minuten stoven tot ze hun vocht vrijgeven. Laat ze uitlekken, snij de grootste in stukken en doe ze terug in de pan. Voeg de rest van de olie toe en stoof ze 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de peterselie toe, peper en zout en laat afkoelen.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg een langwerpig hoopje paddenstoelen diagonaal op elk deegvierkantje. Leg er 2 kippenhaasjes op en vouw het deeg zodanig dat de vulling volledig ingepakt is. Draai de pakketjes om, smeer ze in met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Leg ze (met het bakpapier) op het ovenrooster en laat ze in 20 min. bruin bakken in de oven.
4
Giet ondertussen de witte wijn, de Luikse siroop en het bindmiddel in een steelpan. Breng aan de kook en laat 20 min. zacht koken. Breng op smaak.
5
Serveer warm met preistoemp bvb.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladerdeeg | Vierkanten
Delhaize Bladerdeeg | Vierkanten
4 × 300 gr
2
49
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Luikse siroop
Meurens Luikse siroop
450 gr
2
85
Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
50 cl
2de tegen -40%
34
99
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Sesamzaad | Geroosterde
Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
95 gr
3
85
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2de tegen -50%
2
59
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€67,11