Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Delhaize logo
  • Minestrone
    A
MinestroneA

Minestrone

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 150 g sperziebonen
  • 100 g witte bonen
  • 1 ui
  • 3 bloemige aardappelen
  • 200 g pasta ‘L’Alfabeto’ Armando
  • 1 el geraspte parmigiano
  • 5 dl groentebouillon Fundo
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • peper
  • 50 g pijnboompitten (voor de pesto)
  • 50 g Parmezaanse kaas (voor de pesto)
  • 4 el olijfolie (voor de pesto)
  • 1 bussel basilicum (voor de pesto)
  • 1/2 teentje knoflook (voor de pesto)
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 150 g sperziebonen
  • 100 g witte bonen
  • 1 ui
  • 3 bloemige aardappelen
  • 200 g pasta ‘L’Alfabeto’ Armando
  • 1 el geraspte parmigiano
  • 5 dl groentebouillon Fundo
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • peper
  • 50 g pijnboompitten (voor de pesto)
  • 50 g Parmezaanse kaas (voor de pesto)

Begin met koken

: 30 min. + 2 u. kooktijd (+ 12 u. weektijd)
1
Laat de witte bonen één dag op voorhand in koud water weken.
2
Snijd de volgende dag de geschilde wortelen, de courgette, de prinsessenboontjes en de ui in kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met de olijfolie. Overgiet ze met de bouillon en 5 dl water. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en verlaag het vuur tot het minimum. Houd de soep gedurende 1.30 u. net onder het kookpunt.
3
Voeg de uitgelekte witte bonen, de tijm en de oregano toe, samen met de hele geschilde aardappelen. Verwarm nog 30 min. zonder deksel net onder het kookpunt.
4
Maak de pesto: houd enkele blaadjes basilicum apart en mix de rest in de hakmolen met de pijnboompitten. Voeg de olie en het geperste teentje knoflook toe. Mix opnieuw, giet in een kom en meng er de geraspte parmigiano onder.
5
Haal de aardappelen uit de soep en strooi er de pasta in. Laat 5 min. sudderen zoals aangeduid op de verpakking. Plet de aardappelen met een beetje bouillon en bind er de soep mee (voeg eventueel water toe om ze vloeibaarder te maken). Voeg de geraspte parmigiano toe, breng verder op smaak en haal de pan van het vuur.
6
Dien de minestrone heet op en geef er de pesto apart bij.
1
Laat de witte bonen één dag op voorhand in koud water weken.
2
Snijd de volgende dag de geschilde wortelen, de courgette, de prinsessenboontjes en de ui in kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met de olijfolie. Overgiet ze met de bouillon en 5 dl water. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en verlaag het vuur tot het minimum. Houd de soep gedurende 1.30 u. net onder het kookpunt.
3
Voeg de uitgelekte witte bonen, de tijm en de oregano toe, samen met de hele geschilde aardappelen. Verwarm nog 30 min. zonder deksel net onder het kookpunt.
4
Maak de pesto: houd enkele blaadjes basilicum apart en mix de rest in de hakmolen met de pijnboompitten. Voeg de olie en het geperste teentje knoflook toe. Mix opnieuw, giet in een kom en meng er de geraspte parmigiano onder.
5
Haal de aardappelen uit de soep en strooi er de pasta in. Laat 5 min. sudderen zoals aangeduid op de verpakking. Plet de aardappelen met een beetje bouillon en bind er de soep mee (voeg eventueel water toe om ze vloeibaarder te maken). Voeg de geraspte parmigiano toe, breng verder op smaak en haal de pan van het vuur.
6
Dien de minestrone heet op en geef er de pesto apart bij.
Nutritionele informatie
A
Per portie: Energie: 477 kcal - Vetten: 20 g - Koolhydraten: 48 g - Vezels: 11 g - Eiwitten: 20 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 477 kcal - Vetten: 20 g - Koolhydraten: 48 g - Vezels: 11 g - Eiwitten: 20 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Prinsessenbonen

Delhaize

Prinsessenbonen

500 gr

€2,79

Delhaize

Bonen | Witte

120 gr

€1,15

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Pizzadeeg | Vers

Delhaize

Pizzadeeg | Vers

260 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

120 gr

€2,29

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€33,35