Recept zoekresultatenKalfskotelet met mosterdsaus
Delhaize logo
  • Kalfskotelet met mosterdsaus

Kalfskotelet met mosterdsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Score

1 op 5
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Kalfskotelet met mosterdsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kalfskoteletten
  • 400 g jonge spinazie
  • 400 g krieltjes
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 60 g geklaarde boter
  • 19 cl kalfsfond
  • 3 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 dl room
  • 3 takjes tijm
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lapje | Kalf

Delhaize

Lapje | Kalf

+/- 200 gr

+/-€4,16

Spinazie

Delhaize

Spinazie

450 gr

€2,29

Minikrieltjes | Bistro

Delhaize

Minikrieltjes | Bistro

425 gr

€1,25

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Fond | Kalf

Fundo

Fond | Kalf

20 cl

€3,89

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€25,82

Serveer met

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Spoel de spinazie in een ruime kom met water zodat het zand naar de bodem kan zinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  2. Kook de krieltjes gedurende 15 -18 minuten gaar in gezouten kokend water en voeg er een takje tijm en het teentje look aan toe. Pel en snijd de sjalot fijn. Houd deze apart. Giet de aardappelen af en snijd ze in 2. Smelt een derde van de boter in een pan en bak de krieltjes goudbruin samen met de tijm en de look. Kruid af met peper en zout.
  3. Ondertussen smelt je een derde van de boter in een pan en bak de kalfskoteletten 2 minuten op een hevig vuur aan elke zijde. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten. Blus de pan met de kalfsfond en laat 2 minuten inkoken. Voeg er dan de graanmosterd en de room aan toe. Laat de saus verder inkoken tot je een mooi gebonden saus bekomt. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
  4. Tegelijkertijd smelt je de rest van de boter in een kom en stoof de sjalot. Voeg er de jonge spinazie aan toe en meng alles regelmatig zodat de spinazie gelijkmatig slinkt. Kruid met peper en zout.
  5. Schik eerst wat spinazie op een bord, daarop de kalfskotelet en serveer met de aardappelen en de graanmosterdsaus.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
  • Kalfskotelet met mosterdsaus

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lapje | Kalf

Delhaize

Lapje | Kalf

+/- 200 gr

+/-€4,16

Spinazie

Delhaize

Spinazie

450 gr

€2,29

Minikrieltjes | Bistro

Delhaize

Minikrieltjes | Bistro

425 gr

€1,25

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Fond | Kalf

Fundo

Fond | Kalf

20 cl

€3,89

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€25,82

Serveer met