OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenKalfskotelet met mosterdsaus
Recept zoekresultatenKalfskotelet met mosterdsaus
Delhaize logo
  • Kalfskotelet met mosterdsaus

Kalfskotelet met mosterdsaus

Kalfskotelet met mosterdsaus
Makkelijk
< 30 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kalfskoteletten
  • 400 g jonge spinazie
  • 400 g krieltjes
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 60 g geklaarde boter
  • 19 cl kalfsfond
  • 3 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 dl room
  • 3 takjes tijm
  • peper
  • 4 kalfskoteletten
  • 400 g jonge spinazie
  • 400 g krieltjes
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 60 g geklaarde boter
  • 19 cl kalfsfond
  • 3 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 dl room
  • 3 takjes tijm
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Spoel de spinazie in een ruime kom met water zodat het zand naar de bodem kan zinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
2
Kook de krieltjes gedurende 15 -18 minuten gaar in gezouten kokend water en voeg er een takje tijm en het teentje look aan toe. Pel en snijd de sjalot fijn. Houd deze apart. Giet de aardappelen af en snijd ze in 2. Smelt een derde van de boter in een pan en bak de krieltjes goudbruin samen met de tijm en de look. Kruid af met peper en zout.
3
Ondertussen smelt je een derde van de boter in een pan en bak de kalfskoteletten 2 minuten op een hevig vuur aan elke zijde. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten. Blus de pan met de kalfsfond en laat 2 minuten inkoken. Voeg er dan de graanmosterd en de room aan toe. Laat de saus verder inkoken tot je een mooi gebonden saus bekomt. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
4
Tegelijkertijd smelt je de rest van de boter in een kom en stoof de sjalot. Voeg er de jonge spinazie aan toe en meng alles regelmatig zodat de spinazie gelijkmatig slinkt. Kruid met peper en zout.
5
Schik eerst wat spinazie op een bord, daarop de kalfskotelet en serveer met de aardappelen en de graanmosterdsaus.
1
Spoel de spinazie in een ruime kom met water zodat het zand naar de bodem kan zinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
2
Kook de krieltjes gedurende 15 -18 minuten gaar in gezouten kokend water en voeg er een takje tijm en het teentje look aan toe. Pel en snijd de sjalot fijn. Houd deze apart. Giet de aardappelen af en snijd ze in 2. Smelt een derde van de boter in een pan en bak de krieltjes goudbruin samen met de tijm en de look. Kruid af met peper en zout.
3
Ondertussen smelt je een derde van de boter in een pan en bak de kalfskoteletten 2 minuten op een hevig vuur aan elke zijde. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten. Blus de pan met de kalfsfond en laat 2 minuten inkoken. Voeg er dan de graanmosterd en de room aan toe. Laat de saus verder inkoken tot je een mooi gebonden saus bekomt. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
4
Tegelijkertijd smelt je de rest van de boter in een kom en stoof de sjalot. Voeg er de jonge spinazie aan toe en meng alles regelmatig zodat de spinazie gelijkmatig slinkt. Kruid met peper en zout.
5
Schik eerst wat spinazie op een bord, daarop de kalfskotelet en serveer met de aardappelen en de graanmosterdsaus.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kalfslapje
Delhaize Kalfslapje
+/- 212 gr
+/-€
4
66
Spinazie
Delhaize Spinazie
450 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Halve krieltjes | Rozemarijn-Zeezout
Delhaize Halve krieltjes | Rozemarijn-Zeezout
425 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
05
Boter | Zacht | Ardens
Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
250 gr
3
95
Fond | Kalf | Bruin
Delhaize Fond | Kalf | Bruin
22 cl
3
99
Mosterd | Oude wijze
Maille Mosterd | Oude wijze
360 gr
4
09
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
4
29
Totaal:
+/-€25,12