Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVelouté van aardperen met truffelemulsie
Delhaize logo
  • Velouté van aardperen met truffelemulsie
    C

Velouté van aardperen met truffelemulsie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Voorgerecht
Velouté van aardperen met truffelemulsieC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 kg aardperen
  • 2 uien
  • 4 takjes tijm
  • 1 bokaal ‘geconcentreerde vegan groentebouillon’ Fundo
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • 6 takjes waterkers (voor de garnituur)
  • 50 g carpaccio van zomertruffels in olijfolie (voor de garnituur)
  • 2 dl room (voor de garnituur)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Reeds in je keuken
  • Droge uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,29 €/kg
    €1,29
    F2015060500315410000
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. kooktijd

    1. Schil de aardperen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot met de gehakte uien, de hele takjes tijm, de bouillon en 1 l water. Breng aan de kook en laat 30 min. op een zacht vuurtje sudderen, zonder deksel.
    2. Haal de tijm uit de kookpot, voeg de olijfolie toe en mix fijn. Voeg een beetje water toe om de textuur eventueel vloeibaarder te maken en breng verder op smaak.
    3. Laat de truffels uitlekken en giet hun olie in een steelpan, met de room. Verwarm zachtjes, tot net onder het kookpunt, en breng verder op smaak.
    4. Serveer de hete velouté in borden, werk af met de truffelschilfers en waterkersblaadjes. Dompel de mixer in de hete crème om ze te emulgeren en te doen schuimen. Werk de borden af met een beetje emulsie en serveer meteen.

    Tip: De duivel zit in de details: mix de velouté met een zoete en gefruite olijfolie, zo komt het delicate truffelparfum volledig tot zijn recht.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 83 kcal – Vetten: 6,4 g – Koolhydraten: 4,8 g - Vezels: 1 g – Eiwitten: 1,1 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Vegetarisch
    Eindejaar
    Herfst,Winter
    Voorgerecht
    • Velouté van aardperen met truffelemulsie
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Reeds in je keuken
  • Droge uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,29 €/kg
    €1,29
    F2015060500315410000
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000