Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenVelouté van aardperen met truffelemulsie
Delhaize logo
  • Velouté van aardperen met truffelemulsie
    C
Velouté van aardperen met truffelemulsieC

Velouté van aardperen met truffelemulsie

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 1 kg aardperen
  • 2 uien
  • 4 takjes tijm
  • 1 bokaal ‘geconcentreerde vegan groentebouillon’ Fundo
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 6 takjes waterkers (voor de garnituur)
  • 50 g carpaccio van zomertruffels in olijfolie (voor de garnituur)
  • 2 dl room (voor de garnituur)
  • 1 kg aardperen
  • 2 uien
  • 4 takjes tijm
  • 1 bokaal ‘geconcentreerde vegan groentebouillon’ Fundo
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 6 takjes waterkers (voor de garnituur)
  • 50 g carpaccio van zomertruffels in olijfolie (voor de garnituur)
  • 2 dl room (voor de garnituur)

Begin met koken

: 20 min. + 30 min. kooktijd
1
Schil de aardperen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot met de gehakte uien, de hele takjes tijm, de bouillon en 1 l water. Breng aan de kook en laat 30 min. op een zacht vuurtje sudderen, zonder deksel.
2
Haal de tijm uit de kookpot, voeg de olijfolie toe en mix fijn. Voeg een beetje water toe om de textuur eventueel vloeibaarder te maken en breng verder op smaak.
3
Laat de truffels uitlekken en giet hun olie in een steelpan, met de room. Verwarm zachtjes, tot net onder het kookpunt, en breng verder op smaak.
4
Serveer de hete velouté in borden, werk af met de truffelschilfers en waterkersblaadjes. Dompel de mixer in de hete crème om ze te emulgeren en te doen schuimen. Werk de borden af met een beetje emulsie en serveer meteen.
1
Schil de aardperen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot met de gehakte uien, de hele takjes tijm, de bouillon en 1 l water. Breng aan de kook en laat 30 min. op een zacht vuurtje sudderen, zonder deksel.
2
Haal de tijm uit de kookpot, voeg de olijfolie toe en mix fijn. Voeg een beetje water toe om de textuur eventueel vloeibaarder te maken en breng verder op smaak.
3
Laat de truffels uitlekken en giet hun olie in een steelpan, met de room. Verwarm zachtjes, tot net onder het kookpunt, en breng verder op smaak.
4
Serveer de hete velouté in borden, werk af met de truffelschilfers en waterkersblaadjes. Dompel de mixer in de hete crème om ze te emulgeren en te doen schuimen. Werk de borden af met een beetje emulsie en serveer meteen.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 83 kcal – Vetten: 6,4 g – Koolhydraten: 4,8 g - Vezels: 1 g – Eiwitten: 1,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 83 kcal – Vetten: 6,4 g – Koolhydraten: 4,8 g - Vezels: 1 g – Eiwitten: 1,1 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Vegetarisch
Eindejaar
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

120 gr

€2,29

Waterkers

Delhaize

Waterkers

5 × 120 gr

€9,95

Heel truffel | Zomer

Gaillard

Heel truffel | Zomer

50 gr

€14,99

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€30,03