OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenLamsbout (met miniwortels)
Recept zoekresultatenLamsbout (met miniwortels)
Delhaize logo
  • Lamsbout (met miniwortels)

Lamsbout (met miniwortels)

Lamsbout (met miniwortels)
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 lamsbout van ongeveer 1,2 kg met been
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 2 schaaltjes miniwortels
  • 5 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 19 cl Kalfsfond 50cl
  • 50 g geklaarde boter
  • peper
  • 1 lamsbout van ongeveer 1,2 kg met been
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 2 schaaltjes miniwortels
  • 5 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 19 cl Kalfsfond 50cl
  • 50 g geklaarde boter
  • peper

Begin met koken

: 1 u.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Schik de lamsbout in een ovenschaal en kruid goed af met peper. Verdeel de helft van de boter over het vlees. Pel het teentje look en snijd het in 2. Duw het in het vlees. Snijd 2 sjalotten in 2 en schik ze in de schaal, voeg de tijm en de rozemarijn toe en zet de ovenschotel 45 minuten in de oven op 160°C. Lepel er regelmatig de braadjus over.
3
Voeg de miniwortels toe in de ovenschaal en gaar nog 30 minuten verder in de oven. Lepel er terug regelmatig de braadjus over.
4
Haal de lamsbout uit de oven, draai het om en dek het af met aluminiumfolie.
5
Ondertussen giet je de braadjus in een steelpan en voeg er de lamsfond aan toe. Laat de saus inkoken en bind met een klontje boter.
6
Snijd het vlees in plakken en serveer met de miniwortels en de jus. Voeg 15 minuten voor je de lamsbout uit de oven haalt, eventueel nog mini-asperges en zwarte olijven toe.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Schik de lamsbout in een ovenschaal en kruid goed af met peper. Verdeel de helft van de boter over het vlees. Pel het teentje look en snijd het in 2. Duw het in het vlees. Snijd 2 sjalotten in 2 en schik ze in de schaal, voeg de tijm en de rozemarijn toe en zet de ovenschotel 45 minuten in de oven op 160°C. Lepel er regelmatig de braadjus over.
3
Voeg de miniwortels toe in de ovenschaal en gaar nog 30 minuten verder in de oven. Lepel er terug regelmatig de braadjus over.
4
Haal de lamsbout uit de oven, draai het om en dek het af met aluminiumfolie.
5
Ondertussen giet je de braadjus in een steelpan en voeg er de lamsfond aan toe. Laat de saus inkoken en bind met een klontje boter.
6
Snijd het vlees in plakken en serveer met de miniwortels en de jus. Voeg 15 minuten voor je de lamsbout uit de oven haalt, eventueel nog mini-asperges en zwarte olijven toe.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Pasen
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Wortel
2 schaaltjes

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
Delhaize Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
4 × +/- 250 gr
+/-€
6
12
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
05
Kruiden | Tijm | Takjes
Santa Maria Kruiden | Tijm | Takjes
15 gr
4
79
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
2
95
Fond | Kalf | Bruin
Delhaize Fond | Kalf | Bruin
22 cl
3
99
Boter | Zacht | Ardens
Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
250 gr
3
95

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
4
29
Totaal:
+/-€41,21