Recept zoekresultatenTomatentartaar met ansjovissen en kappertjes
Delhaize logo
  • Tomatentartaar met ansjovissen en kappertjes
    A

Tomatentartaar met ansjovissen en kappertjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Lunch
Tomatentartaar met ansjovissen en kappertjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 tomaten
  • 1 sjalot
  • 2 el kappertjes
  • 8 ansjovisjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 bussel bieslook
  • 4 appelkappertjes (grote)
  • 2 el witte wijnazijn

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

2 × 500 gr

€7,58

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Ansjovis

Delhaize

Ansjovis

90 gr

€2,39

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Appelkappertjes

Delhaize

Appelkappertjes

110 gr

€0,99

Reeds in je keuken

Fondue olie

Lesieur

Fondue olie

1 l

€5,99

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,52

Totaal:
€16,34

Begin met koken

  1. Pel de tomaten, snijd ze in 4 en haal de pitjes eruit. Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een kom.
  2. Hak de kappertjes, de sjalot en de look fijn en voeg ze toe aan de tomaten.
  3. Snijd ook de ansjovis fijn en meng ze onder de tomaat.
  4. Snipper de bieslook en voeg die er ook aan toe.
  5. Meng alles door elkaar en kruid met peper en een klein beetje zout (niet te veel want kappertjes en ansjovis zijn al erg zout).
  6. Voeg er de olie en de azijn aan toe en laat een half uurtje marineren in de koelkast.
  7. Dresseer in een ring en werk af met het appelkappertje. Serveer er wat geroosterd brood bij!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 348; energie (kCal): 84; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 162,96
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 348; energie (kCal): 84; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 162,96
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Lunch
  • Tomatentartaar met ansjovissen en kappertjes
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

2 × 500 gr

€7,58

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Ansjovis

Delhaize

Ansjovis

90 gr

€2,39

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Appelkappertjes

Delhaize

Appelkappertjes

110 gr

€0,99

Reeds in je keuken

Fondue olie

Lesieur

Fondue olie

1 l

€5,99

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,52

Totaal:
€16,34